Pečené hranolky z nových brambor
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 878 kJ / 449 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,15 g |
Tuky | 27,85 g |
Vláknina | 6,41 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 17 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 41,47 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Přidání octa do vody na předvaření brambory pěkně zatáhne. Zůstanou pevné, po upečení křupavé a uvnitř měkké.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 8. 2021 00:21
mika59: to vyzkouším receptík se mi líbí,tady bych řekla ,že je to žádoucí
7. 8. 2021 00:20
Capri12: vy dáváte do segedína brambory??
7. 8. 2021 00:12
Capri12: Ale tady jde o to, že ty hranolky zpevní vrchní část. Ta zůstane pevná, ne o to aby změkly...
6. 8. 2021 07:45
Je známé, že pokud vaříme s octem, nic neměkne. Někdy je to i nežádoucí, např. při vaření segedínského guláše, kde je kysané zelí. Proto vše s octem až pri konci vařeni.
Ale brambory by po 4 min. mírného varu stejně nezměkly.
Ale brambory by po 4 min. mírného varu stejně nezměkly.
4. 8. 2021 13:57
Mám ještě 2 bedny starých brambor (chystám je do bio popelnice), mám už i nové tak ráda vyzkouším (jednu pánev zkusím i
z těch dědouškovic), jinak recept je , líbí se mě rada např. voda s octem, to jsem ještě nikdy nezkoušela, díky za nápad
udělám to na plechu v troubě jak uvádí autorka.
z těch dědouškovic), jinak recept je , líbí se mě rada např. voda s octem, to jsem ještě nikdy nezkoušela, díky za nápad
udělám to na plechu v troubě jak uvádí autorka.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 12 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 13 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 13 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 13 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 1 hodinou
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 6 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 7 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 7 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 8 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 8 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 9 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 11 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Jak na to, aby byla sekaná šťavnatá a během pečení nepraskla. Postupujte podle těchto vychytávek
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Další recepty
Suroviny: brambory, ocet, česnek sušený, paprika sušená sladká, olej, rozmarýn, sůl
Pečené hranolky z nových brambor
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XgXl
5 názorů