Bramboračka
Tuto bramboračku připravíme z vývaru z vepřových kostí, do kterého přidáme spoustu zeleniny a necháme povařit. Dále přidáme brambory. Polévku ochutíme česnekem, majoránkou a zahustíme záklechtkou. Díky masu obranému z kostí je polévka sytá.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 916 kJ / 458 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,37 g |
Tuky | 2,12 g |
Vláknina | 26,86 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 384 mg |
Sůl | 0,89 g |
Sacharidy | 79,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce dáme 2,5 l vody, přidáme dvě kosti, trochu osolíme a dáme velmi pomalu vařit na cca 60 minut.
Krok 2: Veškerou zeleninu nakrájíme na kolečka nebo kousky a přidáme ke kostem. Opět povaříme, po 15 minutách (možno i déle) uvařené kosti vyjmeme a necháme vychladnout a poté je obereme.
Krok 3: Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek oloupeme, nastrouháme najemno a přidáme je do polévky. Opět necháme cca 10 minut povařit.
Krok 4: Mezitím připravíme záklechtku, v troše vody rozmícháme trochu hladké mouky. Za varu a opětovného míchání polévku zahustíme a ještě alespoň 15 minut povaříme.
Krok 5: Pak do polévky přidáme obrané maso. Dochutíme solí, pepřem, popřípadě ještě trochou majoránky.
Zveřejněno 2. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramboračka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EJl
Moje poznámka
Bramboračka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EJl
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 6 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 8 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 16 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 2 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 4 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 4 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 5 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 6 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 6 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 6 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 7 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 7 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 7 hodinami
Tématické fráze:
bramboračka,
bramboračka recept,
braboračka,
výborná bramboračka,
recept bramboracka,
polevka bramboracka,
zahuštění bramboračky,
bramboracka polevka,
recept na bramboračku,
bramborová polévka,
recepty bramboračka,
recept na jížku,
braboračka recept,
domácí bramboračka,
výborná bramborová polévka,
vareni bramboracka,
zahuštění bramboračka,
recepty polevka bramboracka,
braboračka polévka,
recept bramracka
Suroviny:
kosti vepřové,
mrkev,
voda,
celer,
petržel,
květák,
brambory,
česnek,
majoránka,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká
Komentáře (2)