Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

V chladném počasí není nic lepšího než talíř vydatné horké polévky. Stačí do ní přidat pár vhodných ingrediencí a polévka hřeje nejenom na těle, ale i na duši. Typické suroviny jsou luštěniny, zelenina, zázvor, kari nebo česnek.

Zahřívací polévky se těší velké oblibě a jsou vyhledávané hlavně na podzim a v zimě. Můžete si je vychutnat k obědu, večeři i svačině. Stačí k nim přidat pouze kousek čerstvého pečiva. Tento typ polévek šetří nejenom náš čas, ale také naši peněženku. 

S podzimem se neodmyslitelně pojí kořenová zelenina, díky ní do těla dostanete pěknou dávku vitamínů. Výborná je kombinace zeleninových zahřívacích polévek  se zázvorem - v chladných měsících je velmi žádaný. Použít můžeme sušený i čerstvý.

Krémové polévky

Krémové polévky jsou prostě hit. Takto připravená polévka má jemnou chuť a může být nejen výbornou večeří, ale i lehčím obědem. Vyzkoušeli jste už česnečku v krémové verzi? Překvapí vás její lahodná a jemná chuť. Přestože obsahuje česnek, není polévka až tolik štiplavá a mají ji rády i děti.

Luštěninové polévky

Polévky z luštěnin jsou velmi syté a výborně chutnají. Luštěniny konzumujeme pravidelně a polévky z nich jsou vhodnou a oblíbenou variantou, jak je zařadit do jídelníčku. Můžeme vybírat z více druhů luštěnin, zvlášť žádaná je čočková polévka.

Houbové polévky

I když nebyla houbařská sezóna letos moc vydařená, možná ještě najdete v komoře loňskou sklenici se sušenými houbami. V tom případě si určitě v chladných dnech uvařte jednu z těchto polévek. Houby jí dodají správný šmrnc a celá rodina si báječně pochutná.

Gulášové polévky

Do polévek, které nejenom zahřejí, ale také zasytí, se řadí i oblíbená gulášovka. Polévka, do které neodmyslitelně patří maso a brambory nakrájené na kostičky, vás přivábí ke stolu svou vůní po majoránce a česneku.

Mezi vydatné polévky lze bezpochyby zařadit i čočkovou polévku, vyzkoušejte ji třeba podle našeho videoreceptu. Je snadná, levná a ocení ji velcí jedlíci, stejně jako dietáři. Je totiž nejen hodně výživná, ale i chuťově perfektní

Používáte v období podzimu a zimy zahřívací ingredience při vaření? Budeme rádi, když se s námi o své zkušenosti podělíte v komentářích pod článkem.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Nejnovější recepty Více