Hebká hustá čokoládová poleva
Čokoládovou polevu potřebujeme v kuchyni každou chvíli, proto se hodí mít její přípravu v malíčku. Naučte se s námi lesklou a hebkou domácí polevu, díky které vaše dorty a zákusky budou vypadat dokonale.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 6 494 kJ / 1 552 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,40 g |
Tuky | 113,40 g |
Vláknina | 15,60 g |
Cholesterol | 250 mg |
Sodík | 93 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 107,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Inspirace s menší vlastní úpravou z dortománie. Poleva je jemná, pružná a velmi chutná.
vynikající andělský perníkový korpus od bibinky:
http://www.toprecepty.cz/recept/3606-andelsky-nady...
na mřížkovou ozdobu využita patchworková pomůcka Diamant-nátlačná mřížka viz odkaz
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 2. 2019 09:52
Moc se omlouvám za komentář níže, patří k jinému receptu. Jinak tuto polevu doporučuji, je moc dobrá, dělám často
25. 11. 2016 12:01
Supeeer, je skvělá
9. 7. 2016 19:17
moc se mi líbí, povedla se a byla moc fajn
5. 3. 2016 10:29
To je pecka! Už nikdy neudělám jinou polevu!! Mňam.
10. 2. 2016 14:57
Tak. . . konečně vyzkoušena a musím říct, že je opravdu skvělá. Blbec jsem se nepodívala na kelímek šlehačky, že má jen 200 ml a čokoláda na vaření, tak tam ty gramy nejsou vůbec (vzala jsem váhu a zvážila, bylo to 150 g). Takže obojího málo, ale musím říct, že na polití perníku od Bibinky to stačilo. Díky za skvělý recept!
12. 12. 2015 21:01
ja tuto polevu robím už pár rokov a je super
9. 9. 2015 12:54
Taky jsem měla problém s hustotou, pořád řídké!! Tak jsem otočila poměr surovin a je to super!!!
7. 12. 2014 14:47
Musím se zastat Kunínské smetany, používám ji mimo jiné i na tuhle polevu a je vždycky perfektní. Nechávám ji chladnout asi 1-1,5h., když se nechá zchladnout moc, je už pak zase tuhá a nerozlije se, musí se rozetřít a jsou na ní vidět tahy.. Asi se musí prostě přesně dodržet ten postup..? Nevim, ale taky mám pár receptů, kde všichni píšou, jak jim to jde, a mě to prostě nejde
17. 5. 2014 14:55
nicky292: Kunínská smetana mi dělá vždycky takovýhle věci... já nevím čím to je, ale ani v polevách a ani v krémech mi smetana z kunína nefunguje, kupuji tu obyčejnou nejlevnější v lidlu a ta mi funguje... Te si smetanu sbírám z čerstvého mléka z farmy a ta je bezkonkurenční...
27. 4. 2014 10:34
nicky292:tak to je fakt zvláštnía kakao jsi nezapomněla? i ten sled ingrediencí? ona neztuhne úplně, jako klasická poleva z čokošky. jinak vážně nevím, čím to, že tě mrška takhle zlobí
27. 4. 2014 08:58
srettka:Kupuji smetanu kunín 30%, a hořkou čokoládu orion. Nyní je to dva dni, co je buchta v lednici a čokoláda má konzistenci jako hustší med...já opravdu nevím. Mohlo by mít na to vliv, že jsem smetanu třeba málo povařila?
26. 4. 2014 09:50
nicky292:co jsi použila za čokoládu? nechala jsi to zchladnout? chladnutím to pěkně zahoustne.S jakou jsi použila smetanu? Zkus příště s vyšším podílem tuku, nejlépe 33%.
Pokud se ti poleva rozlila do stran, chce to zarovnat korpus do roviny, seříznout případné vyboulení, aby se poleva rozlila rovnoměrně. Na nerovném korpusu bude vždycky neposlušná a utíkat do stran
Pokud se ti poleva rozlila do stran, chce to zarovnat korpus do roviny, seříznout případné vyboulení, aby se poleva rozlila rovnoměrně. Na nerovném korpusu bude vždycky neposlušná a utíkat do stran
25. 4. 2014 11:42
nicky292:záleží na kvalitě kakaa a čokolády
25. 4. 2014 10:46
Dělala jsem tuto polevu již podruhé a pokaždé se stejným efektem... i po vychladnutí je stále příliš tekutá a z prostředku korpusu mi steče všechna do krajů plechu, kde je korpus vždy nepatrně nižší než uprostřed. Vrstava uprostřed je pak téměř průsvitná.
Nevím, kde je chyba.
Nevím, kde je chyba.
17. 2. 2014 10:26
Luxusni zalezitost, rekla bych perfekttni. Pouzila jsem ji jiz nekolikrat a timto Ti dekuji, je to opravdova dobrota.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 9 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 10 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 11 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 18 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 5 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 6 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 6 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 6 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 7 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 7 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 8 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 9 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 9 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: čokoládová poleva se smetanou cokoladova poleva ze smetany cokoladova poleva ze slehacky poleva ze šlehačky a čokolády nejlepsi cokoladova poleva poleva z hořké čokolády poleva ze šlehačky čokoládová poleva tekutá čokoládová poleva poleva z cokolady a smetany čokoládová poleva z čokolády mekka cokoladova poleva čokoládová poleva na buchtu čokoládová poleva měkká poleva ze smetany a cokolady čokoládová poleva z hořké čokolády ganache poleva poleva ze smetany cokoladova poleva smetana čokoládová poleva tekutá
Suroviny: smetana ke šlehání, kakao hořké, čokoláda hořká
Hebká hustá čokoládová poleva
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rElp
83 názorů