Hebká hustá čokoládová poleva
Čokoládovou polevu potřebujeme v kuchyni každou chvíli, proto se hodí mít její přípravu v malíčku. Naučte se s námi lesklou a hebkou domácí polevu, díky které vaše dorty a zákusky budou vypadat dokonale.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 494 kJ / 1 552 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,40 g |
| Tuky | 113,40 g |
| Vláknina | 15,60 g |
| Cholesterol | 250 mg |
| Sodík | 93 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 107,70 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 1. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hebká hustá čokoládová poleva
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rElp
Moje poznámka
Hebká hustá čokoládová poleva
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rElp
Nejnovější recepty
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 3 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 4 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 5 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 13 hodinami
Oříškové oválky
Přidáno před 16 hodinami
Americké lívance s javorovým sirupem
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboračka
oldlhot před 20 minutami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suumaa před 32 minutami
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
Danousek před 46 minutami
Pomazánka z vepřovky s vejcem
Vladex před 51 minutami
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
jaroslavsotak1 před 1 hodinou
Vaječný likér 8x jinak
KristaO před 1 hodinou
Domácí utopenci
mmmMichal před 13 hodinami
Rychlá rajská omáčka
vladhn před 14 hodinami
Červená polévka s pohankou
Bretik před 15 hodinami
Kokosové cukroví ze strojku
dejvi01 před 16 hodinami
Tématické fráze:
čokoládová poleva se smetanou,
cokoladova poleva ze smetany,
cokoladova poleva ze slehacky,
poleva ze šlehačky a čokolády,
nejlepsi cokoladova poleva,
poleva z hořké čokolády,
poleva ze šlehačky,
čokoládová poleva,
tekutá čokoládová poleva,
poleva z cokolady a smetany,
čokoládová poleva z čokolády,
mekka cokoladova poleva,
čokoládová poleva na buchtu,
čokoládová poleva měkká,
poleva ze smetany a cokolady,
čokoládová poleva z hořké čokolády,
ganache poleva,
poleva ze smetany,
cokoladova poleva smetana,
čokoládová poleva tekutá
Suroviny:
smetana ke šlehání,
kakao hořké,
čokoláda hořká
Komentáře (86)
Některé dorty hlavně s měkkým krémem, nebo šlehačkou navrchu, vyžadují jinou polevu, křupavou, tenkou a po zchlazení tuhou. Jde o to, správně si vybrat, jak má dort chutnat, jakou polevu potřebuje. Tuhle polevu dávám hlavně na Sacher, různé řezy, které mají být úhledně nakrájeny a podobně. Křupavé, tenké polevy jsou pro krájení utrpením, ale nedá se nic dělat.
Pokud se ti poleva rozlila do stran, chce to zarovnat korpus do roviny, seříznout případné vyboulení, aby se poleva rozlila rovnoměrně. Na nerovném korpusu bude vždycky neposlušná a utíkat do stran
Nevím, kde je chyba.
Zpočátku se mi zdálo, že jsem něco udělala špatně, konzistence byla hodně řídká, nevěděla jsem, jak dlouho čekat, tak asi po dvou hodinách jsem to tam nalila, mohla jsem možná ještě chvíli počkat, ale v lednici přes noc to ztuhlo nádherně. Není to ta křupavá tvrdá čokoláda, je krásně polotuhá, úplně přesně jak jsem si ji představovala. Díky srettko za recept