Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 991 kJ / 476 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,06 g |
Tuky | 7,76 g |
Vláknina | 3,60 g |
Cholesterol | 20 mg |
Sodík | 3,21 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 87,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: 30 minut před vařením odměřit kukuřičnou mouku do 0,5 l nádoby, zalít 300 ml vody. Vodu přilít nadvakrát, nutné rozmíchat mouku, nejlépe tenkým držátkem lžíce (menší odpor při míchání). Přikrýt nádobu.
Krok 2: Ohřát vodu (500ml) v nádobě se silným dnem, postupně klesajícím plamenem, ztlumit ohřev pro slabý var (proti připalování při vaření). Osolit.
Rozmíchat namočenou mouku - je usazená a ztuhlá.
Středně rychle nalít namočenou rozmíchanou mouku na lžíci míchající vodu u dna.
První míchání je důležité proti žmolkům. Krok 3: Ohřívat slabým plamenem. Občas zamíchat do varu. Kaše může začít mlaskat. Při silnějším ohřevu uvolňované bubliny bouchají a pohazují hrncem.
Za občasného míchání vařit asi 1 minutu.
Kaši lze naředit po uvaření vodou.
Promíchat s máslem. Krok 4: Uvařenou kaši rychle nalít do hlubokého talíře se širokým okrajem, nebo do nádoby 1 l.
Zakrýt proti osychání, nechat chladnout 12-15 minut
Kaše pozvolna ztuhne.
Rozmíchat namočenou mouku - je usazená a ztuhlá.
Středně rychle nalít namočenou rozmíchanou mouku na lžíci míchající vodu u dna.
První míchání je důležité proti žmolkům. Krok 3: Ohřívat slabým plamenem. Občas zamíchat do varu. Kaše může začít mlaskat. Při silnějším ohřevu uvolňované bubliny bouchají a pohazují hrncem.
Za občasného míchání vařit asi 1 minutu.
Kaši lze naředit po uvaření vodou.
Promíchat s máslem. Krok 4: Uvařenou kaši rychle nalít do hlubokého talíře se širokým okrajem, nebo do nádoby 1 l.
Zakrýt proti osychání, nechat chladnout 12-15 minut
Kaše pozvolna ztuhne.
Zveřejněno 16. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hedvábná kukuřičná kaše (polenta, mămăligă, kačamak, bakardan, pura), základní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JvmK
Moje poznámka
Hedvábná kukuřičná kaše (polenta, mămăligă, kačamak, bakardan, pura), základní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JvmK
Nejnovější recepty
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 5 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 5 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 5 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 6 hodinami
Bramborák s masovou haší
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Listová buchta
Bajuskaa před 11 minutami
Bramboráčky se šunkou a sýrem
cookamater před 18 minutami
Bílkový chlebíček I.
Panova před 25 minutami
Sýrová omáčka k těstovinám
TondaJ před 48 minutami
Fazolky na smetaně
TondaJ před 53 minutami
Vepřová játra - luxusní
Lasulena před 59 minutami
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Hankadr před 1 hodinou
Maso po Sečuánsku
DagmaRaba před 1 hodinou
Bábovka bez vajec
Vladour před 2 hodinami
Jogurtový koláč s drobenkou
Noumik před 2 hodinami
Suroviny:
mouka hrubá,
voda,
sůl,
máslo
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.