Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 991 kJ / 476 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,06 g |
Tuky | 7,76 g |
Vláknina | 3,60 g |
Cholesterol | 20 mg |
Sodík | 3,21 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 87,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: 30 minut před vařením odměřit kukuřičnou mouku do 0,5 l nádoby, zalít 300 ml vody. Vodu přilít nadvakrát, nutné rozmíchat mouku, nejlépe tenkým držátkem lžíce (menší odpor při míchání). Přikrýt nádobu.
Krok 2: Ohřát vodu (500ml) v nádobě se silným dnem, postupně klesajícím plamenem, ztlumit ohřev pro slabý var (proti připalování při vaření). Osolit.
Rozmíchat namočenou mouku - je usazená a ztuhlá.
Středně rychle nalít namočenou rozmíchanou mouku na lžíci míchající vodu u dna.
První míchání je důležité proti žmolkům. Krok 3: Ohřívat slabým plamenem. Občas zamíchat do varu. Kaše může začít mlaskat. Při silnějším ohřevu uvolňované bubliny bouchají a pohazují hrncem.
Za občasného míchání vařit asi 1 minutu.
Kaši lze naředit po uvaření vodou.
Promíchat s máslem. Krok 4: Uvařenou kaši rychle nalít do hlubokého talíře se širokým okrajem, nebo do nádoby 1 l.
Zakrýt proti osychání, nechat chladnout 12-15 minut
Kaše pozvolna ztuhne.
Rozmíchat namočenou mouku - je usazená a ztuhlá.
Středně rychle nalít namočenou rozmíchanou mouku na lžíci míchající vodu u dna.
První míchání je důležité proti žmolkům. Krok 3: Ohřívat slabým plamenem. Občas zamíchat do varu. Kaše může začít mlaskat. Při silnějším ohřevu uvolňované bubliny bouchají a pohazují hrncem.
Za občasného míchání vařit asi 1 minutu.
Kaši lze naředit po uvaření vodou.
Promíchat s máslem. Krok 4: Uvařenou kaši rychle nalít do hlubokého talíře se širokým okrajem, nebo do nádoby 1 l.
Zakrýt proti osychání, nechat chladnout 12-15 minut
Kaše pozvolna ztuhne.
Zveřejněno 16. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hedvábná kukuřičná kaše (polenta, mămăligă, kačamak, bakardan, pura), základní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JvmK
Moje poznámka
Hedvábná kukuřičná kaše (polenta, mămăligă, kačamak, bakardan, pura), základní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JvmK
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 14 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 14 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 14 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 15 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 15 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kedlubnové zelí
Merylas před 21 minutami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 1 hodinou
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 16 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 17 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 19 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 20 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 20 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 21 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 21 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 21 hodinami
Suroviny:
mouka hrubá,
voda,
sůl,
máslo
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.