Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka
Polévka zasytí kdykoliv během dne. Snadnou zeleninovou pak můžeme připravit třeba z kedlubny nebo květáku. Kousky zeleniny povaříme, dochutíme a doplníme mlékem a smetanou. K podávání pak servírujeme krutony opečené na másle.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 802 kJ / 670 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,70 g |
Tuky | 39,36 g |
Vláknina | 12,07 g |
Cholesterol | 125 mg |
Sodík | 220 mg |
Sůl | 0,66 g |
Sacharidy | 53,11 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Poměry ingrediencí si každý upraví podle své chuti, jestli mléka a smetany méně a nebo více, není třeba vše přesně dodržet.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 3. 2022 16:36
27. 4. 2019 09:25
21. 3. 2019 17:16
1. 4. 2016 10:05
27. 3. 2014 21:06
26. 3. 2014 22:13
16. 3. 2014 23:29
16. 3. 2014 16:49
15. 6. 2012 11:47
31. 7. 2011 13:21
26. 6. 2011 11:35
22. 6. 2011 19:54
5. 2. 2011 23:49
5. 2. 2011 15:11
14. 10. 2010 22:41
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 17 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 20 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 21 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Právě bylo uvařeno:
Bábovka mramorová (olejová)
Eviks33 uvařila před 4 hodinami
Rebarborový koláč s drobenkou
Marcela0123 uvařila před 5 hodinami
Citrónová babeta
hellokittq.natq uvařila před 7 hodinami
Maminčin rýžový nákyp
bohdana uvařila před 7 hodinami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Valis uvařila před 7 hodinami
Tuňáková pomazánka s kapary
Danoouch uvařila před 8 hodinami
Kynutý makový závin
Kamilana uvařila před 8 hodinami
Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou
Kika95 uvařil před 9 hodinami
Vepřová kýta na kmínu a česneku, zahuštěná jablkem
martiline uvařil před 10 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Tesmopsik uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat správně křehké krutony? Video vám pomůže s dokonalými křupavými kostičkami
Mýty o sacharidech a hubnutí: Opravdu je nesmíte k večeři? Omyl, jen je třeba zvolit ty správné a správně je zkombinovat
Kedlubny využíváme v kuchyni po celý rok. Rané jemné odrůdy jsou na jaře vítaným zdrojem vitamínů a minerálů
Další recepty
Tématické fráze: květáková polévka recept květáková polévka kedlubnová polévka se smetanou kvetakova polivka mléčná polévka květáková polévka květáková polévka s mlékem mléčná polívka recept na kedlubnovou polévku recept na květákovou polévku květáková pomazánka kedlubova polevka recept kvetakova polevka kvetakova plevka polevka z kedluben mléčná polévka recept kedlubnová polévka s mlékem recept na květákovou polívku polévka květáková kedlubnová omáčka
Suroviny: kedlubna, vývar zeleninový, mléko, smetana na vaření, máslo, mouka hladká, sůl, houska, petrželka
Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ajl
25 názorů