Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kedlubnová kyselice

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 987 kJ /
475 kcal
Bílkoviny15,54 g
Tuky28,03 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 188 mg
Sůl0,61 g
Sacharidy33,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle si zpěníme cibulku, přidáme nahrubo nastrouhané kedlubny, kmín, sůl, podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Pokud máme vývar uzený, solíme podle jeho slanosti. Krok 2: Nakonec vmícháme zakysanou smetanu, kterou nejprve promícháme s několika lžícemi horké polévky a poté teprve vmícháme, aby se nám nesrazila. Nakonec můžeme zahustit světlou jíškou.

Zveřejněno 28. 9. 2011

Poznámka autorky 1974andrea

Toto je obměna zelnice, kterou vařím a s uzeným vývarem je moc dobrá

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubnová kyselice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J7qv

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubnová kyselice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J7qv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Brumaire: Díky :-K

Fantastická chuť!

vybusna:Neblázni, to se mně nemůže stát, já nemám potřebu něco řešit;-):-)) Jen mi to přijde trochu podivné, ale osobně si to neberu;-)

andrea1974...ja len aby si si to nebrala osobne, ze je to nejako zamerane proti tebe...situacia na topkach je v sucasnosti dost..napata, tak som sa obavala:-*

vybusna:No ale to jako kdybych dělala na nějaký způsob hovězí a přidalo by se tam 10 úplně jiných receptů podobné pouze tím, že je tam hovězí maso. Tomu teda příliš nerozumín. Jinak se tím samozřejmě netrápím:-));-)

1974andrea.....ty sa netrap tym, ze mas pod receptom pridane polievky...tam sa nepridavaju len duplicitne recepty, ale aj niecim pribuzne, alebo podobne k tvojmu receptu...to nie je ani hanba, ani no no no pre teba. je to funkcia pre uzivatelov, ktorym sa trebars zapaci tvoj recept, ale maju problem so zakysanou smetanou...tak tu maju na vyber aj ine podobne polievky, ako je v tvojom recepte. To naozaj neber osobne...fakt nie.
druha vec je ta, ked sa pridavaju ako podobne recepty, take co maju v sebe podobnost len tu, ze tam idu napr. jatra, alebo sa tu vyskytli aj extremy, ked medzi podobne bol bachnuty recept, ktory mal podobny nazov...

Zajímavé, kedlubínky papám jen syrové, jinak nee,ale manžel by si asi dal rád:-K:-p:-):yes:

I nám bude určitě chutnat :yes::yes:+

Andrejko, taková kyselice by nám taky chutnala-jsme polívkoví. Dávám ti 4.bod:yes:

Všechny přidané polévky v podobných jsem pročetla, ale myslím, že nejsou stejné a podobnost je pouze v kedlubnech;-)

Tak kedlubny jsem na tento druh kyselice ještě nezkoušela. Máš dobré nápady, Andreo!;-):yes:

Zajímavý recept:-O,určitě vyzkouším:yes::-K

Tématické fráze:
kedlubnové zelí se zakysanou smetanou, kyselice se zakysanou smetanou, kedlubnová polévka se zakysanou smetanou, kedlubnová polévka uzený hovězí vyvar, slovenska kyselica, kedlubnová polévka se smetanou, kyselo z kedluben, kedlubnova polevka na kyselo, kedlubnová omáčka se zakysanou smetanou, recepty z ked, andrea1974, kedlubnové zelí se zakysanou smetanou recept, kyselice recepty, kyselica aby se nesrazila, vývar z z kedlubny, nesrazila zakysaná smetana, recept na kedlubinky, recepty s kedlubnou, kedlubnova, recepty na kedlubny

Suroviny:
kedlubna, cibule, smetana zakysaná, sýr uzený, kmín celý, sůl, jíška světlá instantní

Přidat fotografie receptu