Červená květáková polévka

Kroupovka Kuchařka: Kroupovka

Doba přípravy: 15 minut Polévky 1 názor

Suroviny

1 květák
5 dkg másla
lžíce hladké mouky
lžička červené papriky
sůl
bobkový list
pepř
Podravka
pažitka
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Opraný a rozebraný květák na růžičky dáme vařit do osolené vody s bobkovým listem (ten zamezí typickému zápachu při vaření květáku).

  2. Poté připravíme jíšku z másla a hladké mouky, do které těsně před zalitím nasypeme červenou sladkou papriku a necháme jen velmi krátce osmahnout (aby nezhořkla).

  3. Jíšku zalijeme vodou z vařeného květáku, přidáme pepř a polévkové koření podravku a krátce povaříme.

  4. Uvařený květák rozebereme na malé růžičky, nebo můžeme rozmačkat vidličkou, vložíme ho do vařící polévky, přidáme čerstvou pažitku, a můžeme podávat.

Poznámka

Pokud chceme mít z polévky vydatnější jídlo, podáváme k ní jako přílohu různé smažené slané placičky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Červená květáková polévka

Tématické fráze: květáková polévka na paprice kvetakova polevka s cervenou paprikou čínská květáková polévka recepty na červenou kvetakovou polevku recept na cervenou květákovou polévku kysela kvetakova polévka zápach při vaření květáku jak varit kvetak bez zapachu kvetáková polévka s paprikou cervena polevka s kvetakem kvetáková polevka se sušenou paprikou polevka vareneho z květáku čínská květáková polévka recept kvetakova polévka s červenou jiskou červenou kvetakovou polevku jak uvařit květák bez zápachu kvetakova polevkas červenou paprikou recept kvetak varit bez zapachu vaření květáku bez zápachu krémová květáková polévka kyselá

Zapomněl/a jsem heslo