Řízky naruby
Mouka, vejce, strouhanka a poté usmažit - klasický postup při přípravě notoricky známých řízků. Ale už jste to zkoušeli naopak? Vepřové řízky naruby se obalují nejdříve ve strouhance, následně ve vajíčku a mouce. Po usmažení se ještě dopékají v troubě.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 1 170 kJ / 280 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,32 g |
Tuky | 15,46 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 210 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 14,00 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 5. 2016 06:49
Zkuste řízky udělat z hovězího
13. 2. 2015 20:44
Vyzkoušejte někdy řízky naruby pečené na leču. Vynikající
13. 5. 2012 10:23
Hm,tak jdu taky na to,snad si tedy pochutnáme.
8. 5. 2012 10:31
já znam tento recept od své babičky pouze v podobě s moravankou, musím tedy zkusit i jiné varianty o kterých tu píšete, jinak tato úprava řízků je má nejoblíbenější a autorovy dávam za tento recept jedině tři palce na horu a jsem rád že se mezi námi vyskytují lidi, kteří jsou ochotni jít dál v kuchařském umění ne jen zůstat u klasických smžácích v troj obalu
16. 11. 2011 12:51
Tak ted sem dodělala voní užasně tak ještě dovařím brambory a jdem jíst,a přístě určitě vyzkouším i stou moravankou
31. 10. 2010 12:51
Dnes jsem toto jídlo vařila k obědu.Na cibuli ještě dám plátek anglické slaniny a zapeču.
11. 9. 2010 12:01
řízky jsou moc dobré takto udělané. já dávám trochu kečupu kolečka cibule na každý řízek. máš velkýho bodíka
11. 9. 2010 09:59
Řízky naruby s Moravankou jsou výtečné. Děkuji za recept. Lilililipalickova@seznam cz
1. 9. 2010 16:57
právě jsem si dala a musím říct že jsou opravdu mňamózní určitě jsem je nedělala naposledy ještě jsem mezi ně(když jsem je skládala do pekáčku)dala po plátku anglické,no mňamka
3. 6. 2010 16:55
+
22. 5. 2010 17:14
Ještě chci dodat, že řízky v mouce neobaluji. Stačí jenom strouhanku pořádně natlačit do masa, pak obalit ve vajíčku a dozlatova usmažit. Na řízkách se i bez mouky udělá krásné, křupavé těstíčko. Pak už stačí řízky zapéct v troubě. Když řízky podlívám masoxem, tak v masoxovém vývaru (1/2 l vody a 1 kostka bujonu) rozpustím i cca 100 g MÁSLA. Nebo řízky podliji pikantní moravankou, jak jsem psala v předešlém komentáři. Obě varianty jsou výborné. Uvidíte, že něco tak dobrého jste dlouho nejedli a s bramborovou kaší je to
22. 5. 2010 15:14
Pro sodovku-moje známá dělá taky s tou moravankou,měla sem taky trochu obavy z té kyselkavé chuti,ale ona je taky velmi chválila.Takže nezbývá než je zkusit
22. 5. 2010 13:39
Řízky naruby dělám s různými obměnami a všechny způsoby jsou vynikající. Například místo bujonu můžete řízky zalít sterilovaným salátem „Moravanka“. Pak již cibuli nëdávám.
Na naskládané řízky vyklopím sterilizovaný salát Moravanka i s nálevem. Řízky v pekáči ještě podliji trochou vody nebo vývaru. Cibulky a okurky z Moravanky překrojím na menší kousky, akorát vytáhnu feferonku, který v těchto salátech bývá, ale kdo má rád ostré - není na škodu. Asi 20 minut "doděláme" v troubě. Když jsem řízky s Moravankou dělala poprvé, tak jsem měla strach, že řízky budou kyselé. Mile jsem byla překvapena nejenom vůní, ale i znamenitou chutí. Řízky naopak si zaslouží bodík +6
Na naskládané řízky vyklopím sterilizovaný salát Moravanka i s nálevem. Řízky v pekáči ještě podliji trochou vody nebo vývaru. Cibulky a okurky z Moravanky překrojím na menší kousky, akorát vytáhnu feferonku, který v těchto salátech bývá, ale kdo má rád ostré - není na škodu. Asi 20 minut "doděláme" v troubě. Když jsem řízky s Moravankou dělala poprvé, tak jsem měla strach, že řízky budou kyselé. Mile jsem byla překvapena nejenom vůní, ale i znamenitou chutí. Řízky naopak si zaslouží bodík +6
22. 5. 2010 10:32
Dnes jsem dělala a byly dobré,takže
18. 3. 2009 17:25
Míšo vývaru asi půl litru a zapéct tak na 150 stupňů
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 2 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 3 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 7 minutami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 50 minutami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 2 hodinami
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 2 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AnetaZema uvařil před 2 hodinami
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jídla naruby a jak jste je ještě neochutnali: Znáte obrácený řízek nebo plněné rohlíky?
S čím rychle připravit špenát? Obvykle ho podáváme s bramborami, knedlíkem nebo těstovinami. Jsou ale i jiné možnosti
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: řízek naruby řízky na ruby rizek naruby v troube rizky recept řízky na ruby řizek naruby zapečeny řízek naruby recept obrácené řízky v troubě s moravankou řízky naopak vepřové řízky na ruby rizek na ruby řízek naopak vepřový řízek naruby recept řízek naruby rizek naruby zapeceny se smetanou vepřové řízky naruby recept na rizky na ruby obrácený řízek z.trošky řízek řízek naruby video
Suroviny: maso vepřové, sůl, pepř, strouhanka, vejce, mouka hladká, olej, cibule, vývar masový
Řízky naruby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBoY
19 názorů