Zeleninový krém s restovanými žampiony

MAKE-FOOD Kuchařka: MAKE-FOOD

Polévky 0 názorů

Suroviny

1 lžíce másla
1 pórek
2 mrkve
3 brambory
2 bobkové listy
zeleninový vývar
3 rajčata
sůl a pepř
větvička tymiánu
petrželka
Restované žampiony:
lžíce másla
3 velké žampiony
drcený kmín
sůl a pepř
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm pokrájený pórek. Postupně přidáme na kostičky pokrájené brambory, mrkev, bobkové listy, větvičku tymiánu a zprudka restujeme. Podlijeme vývarem.

  2. Rajčata nařízneme, zalijeme horkou vodou a zbavíme je slupky. Pokrájíme je a dáme do polévky. Podle chuti osolíme a opepříme. Pozvolna vaříme a když je zelenina měkká, tak polévku rozmixujeme na jemný krém.

  3. V pánvi rozehřejeme máslo a zprudka na něm restujeme žampiony do zlatavé barvy. Žampiony osolíme, opepříme a přidáme drcený kmín.

  4. Polévku podáváme s restovanými žampiony a ozdobíme nasekanou petrželkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Zeleninový krém s restovanými žampiony

K receptu nejsou žádné komentáře.