Napité řízečky

Kroupovka Kuchařka: Kroupovka

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Vepřové maso 17 názorů

Suroviny

4 řízky z jakéhokoliv masa
strouhanka
1-2 vejce (dle počtu řízků)
sůl
pepř
1 kostka bujonu
1/2 l vody
olej
10 dkg másla (cca menší půlka kostky másla)
Recept si zatím oblíbilo 26 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Řízky naklepeme, mírně osolíme, trošku opepříme a pokládáme do mísy se strouhankou, ve které je naklepeme tak, abychom do nich "vbouchali" co nejvíc strouhanky.

  2. Když je maso dobře strouhankou obalené, protáhneme je v rozšlehaném vajíčku a osmažíme zprudka na oleji asi 2 minuty z každé strany.

  3. Mezitím necháme svařit 1 kostku bujonu s půl kostkou másla (cca těch 10 dkg) a 1/2 litrem vody. Osmažené řízky naskládáme do pekáčku a přelijeme máslovým vývarem z bujonu.

  4. Celé dáme zapéct do trouby, až se vývar zredukuje a nasákne do řízků. Pokud máme máslové šťávy více, použijeme ji do šťouchaných brambor, které podáváme jako přílohu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 685 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Napité řízečky

  • alenazadra alenazadra(neregistrovaná)

    ;-):yes::yes:jsou vinikajici

    Odpovědět

  • miky miky(neregistrovaný)

    kaloricka bomba:-((

    Odpovědět

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    Tak dnes jsem dělala:-) Měla jsem obavy z toho bujonu, ale jsou fakt boží. Doporučuji:-8:yes::yes::yes:Plus bodík :D

    Odpovědět

  • Petr Petr(neregistrovaný)

    vynikajici:yes::yes:yes::yes:

    Odpovědět

  • michalka michalka(neregistrovaná)

    Již jsem dělala několikrát a je to prostě mňamózní :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • babula2 babula2

    Tyhle řízečky už jsem vařila několikrát a jsou skutečně výborné. Posílám bodík...:-):yes:

    Odpovědět

  • dindaa dindaa

    Dnes byly opět na oběd, výborný receptík ;-)

    Odpovědět

  • meya.z meya.z

    DNES JSEM ZKOUŠELA A ŘÍZKY BYLY VÝBORNÉ, I KDYŽ JSEM ZAPOMĚLA PŘIDAT KOUSEK MÁSLA :-):yes:

    Odpovědět

  • petra petra(neregistrovaná)

    dala sem foto

    Odpovědět

  • petra petra(neregistrovaná)

    ja dělám také ale s omáčkou to se řízky obalené vyskládají do pekáčku a zalejí omáčkou ktera je s 2 lžícemi kečupu,2lžícemi hořčice a lžičkou podravky + 3dcl vody zapečeme asi půl hodky protože sme ty řízky rychle osmahly na panvy než sme je vyskladaly do pekáčku:-!:-!:-!:-!,SUPER:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • hyacintka hyacintka

    Bodík jsem poslala,ukládat jej ale nemusím,protože ho znám a je to opravdu dobrota:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Recept jsem si uložila, vypadá výborně, jen mám obavy, jestli to není až moc tučné... No ale jednou za čas..., že ;-):-p

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    S klidem ti dávám bodík, protože tento recept jsem už dělala. Řízky jsou pak měkounké, šťáva zhoustne a je moc dobrá.:yes::yes:+

    Odpovědět

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    To je dobrota.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Kroupovko, řízky bych mohla jíst 7x v týdnu a takhle sem je ještě nezkoušela. Tento týden je chci dělat, tak udělám ty tvoje a budu informovat. Dávám 4.boda:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: řizky naruby s jogurtem napité řízky řízečky v troubě řízečky řízečky z trouby mokré řízky maslove rizecky rizky napite maslem utopené řízky řízečky do trouby rizec řízečky z triouby řízky naruby recept rizecky recepty recepty řizečky lak na rizky jak si ukladat recepty na tablet jehneči řízečky mnamozni rizecky jehněčí játra lak je upravit

Zapomněl/a jsem heslo