Suroviny
Porce: 52 kúskov
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 43 808 kJ / 10 471 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 203,33 g |
| Tuky | 625,40 g |
| Vláknina | 38,50 g |
| Cholesterol | 4,85 g |
| Sodík | 1,71 g |
| Sůl | 4,31 g |
| Sacharidy | 987,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bledé cesto si pripravíme tak, že vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky, bielky vyšľaháme s 12 pl práškového cukru do peny a pomaly po jednom zašľahávame žĺtky.
Krok 2: Potom dáme 2 pl vody, do múky zamiešame prášok do pečiva a zamiešame do hmoty.
Krok 3: Rozdelíme na dva plechy vystlané papierom na pečenie a pečieme do zlata pri teplote 180-200 st.
Krok 4: Tmavé cesto urobíme tak isto rozdelením vajíčok, bielky vyšľaháme s cukrom a pomaly zašľaháme žĺtky, vodu a do múky zamiešame kakao a prášok do pečiva.
Krok 5: Upečieme pri teplote 200 st.
Krok 6: Náplň : mlieko prevaríme a ešte horúcim zaparíme orechy, dáme do nich aj cukor.
Krok 7: Maslo vyšľaháme s vanilkovým cukrom a keď orechy vychladnú, zošľaháme ich spolu s maslom a môžeme plniť pláty.
Krok 8: Na spodok dáme bledý plát a natrieme ho polovicou ríbezľového lekváru, potom dáme náplň a tmavý plát. Naň dáme náplň a prikryjeme bledým plátom natreným lekvárom smerom na plnku a dobre pritlačíme dlaňami.
Krok 9: Vrch potrieme tiež plnkou a posypeme pomletými orechami, čo sme si nechali a popíšeme troškou polevy.
Zveřejněno 12. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žiarske řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6YQV
Moje poznámka
Žiarske řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6YQV
Nejnovější recepty
Sekaný řízek se sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Ovesné sušenky s jablkem a ořechy
Přidáno před 6 hodinami
Rýžový nákyp
Přidáno před 8 hodinami
Sýrový špíz 4 druhy sýrů
Přidáno před 8 hodinami
Pečená křídla a šťouchačky se slaninou
Přidáno před 9 hodinami
Bramborové knedlíky plněné uzeným s kysaným zelím podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí přírodní plátek na kmínu
wimra před 4 hodinami
Hrníčkové mini bábovky
Topmnam před 4 hodinami
Křehký jablkový koláč
stanavokr před 5 hodinami
Vajíčkový salát
Coffee.j před 5 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
alex.vacice před 6 hodinami
Pangasius v zelenině
Jan Nemec před 6 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
[email protected] před 6 hodinami
Křupavé a chutné houstičky podle babičky
Ivanaklimova před 7 hodinami
Mrkvovo-dýňový krém
Eva z HK před 7 hodinami
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
krajicek.miloslav před 8 hodinami
Tématické fráze:
nejlepší řezy,
top recepty rezy,
ziarsky moucnik,
recepty na řezy,
jecny rez,
zakusky ziarsky rez,
ječné řezy,
recepty dobrú chuť,
jednoduché a dobré řezy
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
voda,
mouka hrubá,
prášek do pečiva,
vejce,
cukr moučkový,
voda,
mouka hrubá,
kakao,
prášek do pečiva,
mléko,
cukr krystal,
cukr vanilkový,
ořechy vlašské,
máslo,
povidla rybízová,
poleva čokoládová
Komentáře (14)