

Zavařené domáci klobásy na pozdní léto
Suroviny Z 1 sklenice 3 porce
- domácí klobása uzená 2 dny v kouři
- voda
Postup přípravy receptu
Keď je klobása ešte ohybná, tak ju natočíme do pohára, pridáme 2-3 lyžice vody, pohár zavíčkujeme a sterilizujeme 2x po 90 minút v priebehu 48 hod.
Poznámka od kuchařky
Domáce klobásy si robí každý po svojom, aby dlhšie vydržali a v chladničke nezaberali miesto. Zavaríme si ich do po pohárov či už na dovolenku, chalupu alebo len tak, rýchla večera a pod.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zavařené domáci klobásy na pozdní léto
-
Mariana:Když zavařujeme klobásy do plechovek, naplníme plechovku, zalijeme plně převařenou osolenou vodou - na 1 litr 20 g soli, a vaříme 2,5 hod. na 100°. Po uvaření plechovky rychle zchladíme ve studené vodě. Tak to děláme my a ještě se nám nestalo, že by se nějaká nafoukla nebo zkazila.
-
Chcem sa opýtať, či má niekto skúsenosti s konzervovaním údených klobás, mám na mysli naloženie do konzerv.
ďakujem -
Dobrý den, jen dodám, že teplota by měla být alespoň 90' C. Víčka, na těch nešetřit, opravdu jen červené masové a použít na zavaření masa jen jednou. Já je ještě pro jistotu pár minut vyvařím. Případné nechycení sklenice naštve více jak ušetření pár korun za víčka.
-
Dobrý den,na kolik stupňů a lze to zavařit i v troubě?
Děkuji,Vladimír -
Preto,že je to mäsko a mäsko sa má sterilizovať dvakrát...:)
-
Dobrý den, proč se musí prosím klobásy zavařovat 2x?
-
Díky vám za bodíky...
-
Danculko, taky bych si nechala líbit, je to moc fajn je mít takto zavařené a když přijde nějaký masožrout(jako já
) hned se může pohostit
Dávám ti 5.bodík
-
Aničko jsi s víčky poctivá. I já vždy dbal aby pryž na víčku byla červená na maso. Ale zjistl jsem, že i bílá se dá použít když to nechci skladovat rok a více, COŽ STENĚ NEVYJDE a sníme to dřív.
-
Také jsme dřív klobásy dělali a následně zavařovali. Byly moc dobré.
-
Dělám to stejně. Bohužel, klobásy už se snědly, tak mám takhle ve sklenicích ve sklepě ještě uzené maso
-
Cathleen,na víčkach je gumka červená preto som ich použila..
-
Aničko, zavařené klobásky mé maminky - moje srdeční záležitost
mňam! Jen si myslím, že není vhodné maso zavářet pod šroubovací víčka, na to jsou potřeba ta obyčejná, s červenou gumičkou.
Jinak ale bodík za tuto nádheru -
Zatím dělám mimo zeleniny, ovoce jen maso. Klobásy jsem ještě nezkusil, ale jistě udělám, protože mám i já nepříjemné zkušenosti s jejich vyschnutím v chladničce (i když se nezkazí) a mají po seschnutí nevábnou chuť. Ztrácí rychle kvalitu. Tu a tam dostanu od známých po zabíječkách (Jihočech, kde se to moc drží) balík masa, klobás, jitrnic atd. a já než aby to ztratilo ten správný šmak, tak to raději rozdám dál. Ale nyní to zkusím podle tebe. Ty máš ode mne +1bodík.