Zavařené domáci klobásy na pozdní léto

Suroviny Z 1 sklenice 3 porce

domácí klobása uzená 2 dny v kouři
voda

Postup přípravy receptu

  1. Keď je klobása ešte ohybná, tak ju natočíme do pohára, pridáme 2-3 lyžice vody, pohár zavíčkujeme a sterilizujeme 2x po 90 minút v priebehu 48 hod.

Poznámka od kuchařky

Domáce klobásy si robí každý po svojom, aby dlhšie vydržali a v chladničke nezaberali miesto. Zavaríme si ich do po pohárov či už na dovolenku, chalupu alebo len tak, rýchla večera a pod.

Komentáře k receptu Zavařené domáci klobásy na pozdní léto

  • dadulka111 dadulka111

    Mariana:Když zavařujeme klobásy do plechovek, naplníme plechovku, zalijeme plně převařenou osolenou vodou - na 1 litr 20 g soli, a vaříme 2,5 hod. na 100°. Po uvaření plechovky rychle zchladíme ve studené vodě. Tak to děláme my a ještě se nám nestalo, že by se nějaká nafoukla nebo zkazila.

    Odpovědět

  • Mariana Mariana(neregistrovaná)

    Chcem sa opýtať, či má niekto skúsenosti s konzervovaním údených klobás, mám na mysli naloženie do konzerv.
    ďakujem

    Odpovědět

  • Krupe Krupe

    Dobrý den, jen dodám, že teplota by měla být alespoň 90' C. Víčka, na těch nešetřit, opravdu jen červené masové a použít na zavaření masa jen jednou. Já je ještě pro jistotu pár minut vyvařím. Případné nechycení sklenice naštve více jak ušetření pár korun za víčka. ;-)

    Odpovědět

  • Vladimír Vladimír(neregistrovaný)

    Dobrý den,na kolik stupňů a lze to zavařit i v troubě?
    Děkuji,Vladimír:-))

    Odpovědět

  • Danculka Danculka(autorka receptu)

    Preto,že je to mäsko a mäsko sa má sterilizovať dvakrát...:)

    Odpovědět

  • japan japan(neregistrovaný)

    Dobrý den, proč se musí prosím klobásy zavařovat 2x?

    Odpovědět

  • Danculka Danculka(autorka receptu)

    Díky vám za bodíky...

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Danculko, taky bych si nechala líbit, je to moc fajn je mít takto zavařené a když přijde nějaký masožrout(jako já:-))) hned se může pohostit;-) Dávám ti 5.bodík:yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Aničko jsi s víčky poctivá. I já vždy dbal aby pryž na víčku byla červená na maso. Ale zjistl jsem, že i bílá se dá použít když to nechci skladovat rok a více, COŽ STENĚ NEVYJDE a sníme to dřív.

    Odpovědět

  • MajkaM MajkaM

    Také jsme dřív klobásy dělali a následně zavařovali. Byly moc dobré.:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Dělám to stejně. Bohužel, klobásy už se snědly, tak mám takhle ve sklenicích ve sklepě ještě uzené maso;-)

    Odpovědět

  • Danculka Danculka(autorka receptu)

    Cathleen,na víčkach je gumka červená preto som ich použila..:-))

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Aničko, zavařené klobásky mé maminky - moje srdeční záležitost:-pmňam! Jen si myslím, že není vhodné maso zavářet pod šroubovací víčka, na to jsou potřeba ta obyčejná, s červenou gumičkou.
    Jinak ale bodík za tuto nádheru:-8:yes::yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Zatím dělám mimo zeleniny, ovoce jen maso. Klobásy jsem ještě nezkusil, ale jistě udělám, protože mám i já nepříjemné zkušenosti s jejich vyschnutím v chladničce (i když se nezkazí) a mají po seschnutí nevábnou chuť. Ztrácí rychle kvalitu. Tu a tam dostanu od známých po zabíječkách (Jihočech, kde se to moc drží) balík masa, klobás, jitrnic atd. a já než aby to ztratilo ten správný šmak, tak to raději rozdám dál. Ale nyní to zkusím podle tebe. Ty máš ode mne +1bodík.

    Odpovědět

Tématické fráze: zavařování klobás zavařovani klobasek do sklenic zavařování klobás do sklenic jak zavařit klobásy zavařování klobás do sklenic v troubě zavařování uzených klobás zavařování domacích klobas jak zavařit domácí klobásy zavařování uzených klobás do sklenic zavařené klobásky zavařování klobás v troubě zavařování domácích klobásek zavarovani klobasek zavařované klobasy domaci klobasy zavařovani jak zavařit klobasky jak zavarit uzene klobasy zavaření klobásek jak zavařovat klobásy jak zavařovat klobásky