Marinované kuřecí s hroznem (i pro diabetiky)

spagetka Kuchařka: spagetka

Doba přípravy: Bez odležení asi 50 min. Drůbeží maso 8 názorů

Suroviny

2 kuřecí čtvrtky
cca 4 PL kečupovo-hořčičné marinády (viz POZN.)
několik kapek ostrého kečupu (nemusí být)
pár kapek zeleného chilli koření (nemusí být)
hroznové víno bez jader (množství dle sebe, já dala asi 15 kuliček)
africký olej z hroznů a pomerančů (několik kapek)
2 dcl suchého bílého vína
tuk
voda na podlití
sůl na dochucení
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si nalijeme marinádu a olej do misky, pokud chceme ostřejší, přidáme i ostrý kečup a chilli a pečlivě promícháme. Marinádou potřeme čtvrtky ze všech stran i pod kůží a necháme odležet aspoň na 1 hodinu.

  2. Do misky vložíme několik rozmáčknutých nebo přeříznutých kuliček vína a pečlivě je ve zbytku marinády obalíme, pomačkáme a rovněž odložíme.

  3. Po této době rozpálíme tuk a zprudka na něm maso opečeme, pak stříkneme trochu vody a dusíme. Asi po 20 minutách vlijeme do misky s vínem víno tekuté, pečlivě promísíme zbytek marinády a i s hroznem přidáme k masu, dusíme dál cca 15-20 minut – do měkka. Poléváme šťávou s rozmačkaným hrozny, které ještě změklé pěkně rozmačkáme o stěnu pánve nebo kastrolu, aby se jejich šťáva promísila s výpekem. A maso obracíme.

  4. Vypneme sporák a necháme 10 minut dojít, dochutíme solí. Šťáva chutná sladkokysele, připomíná ty směsi Uncle bens a maso je šťavnaté. Na talíři přelijeme maso šťávou a můžeme přidat i hroznové víno jako ozdobu. Jako příloha se hodí rýže, brambory nebo i jen pečivo. Já přílohu nedělala žádnou. Recept je můj vlastní výmysl, jídlo je velmi lehké a v těchto horkých dnech přímo ideální.

Poznámka

Kořeněný olej Exotická Afrika jsem koupila v Lídlu, měli tam asi 8 druhů o obsahu 100 ml, koupila jsem je na vyzkoušení. Tenhle se skládá z řepkového oleje, extraktu pomeranče, kmínu, chilli, hřebíčku, koriandru, zázvoru, muškátového oříšku, kardamomu

Marinádu jsem taktéž koupila v Lídlu - je velmi jemná.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marinované kuřecí s hroznem (i pro diabetiky)

  • Jikotka Jikotka

  • Eliza Eliza

    Ta šťávička je dokonalá, ráda bych si jen tak lízla...:-p Jsem po večeři, tak jen na chuť;-). Určitě super jídélko, posílám bod.:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    super receptík a ty hrozny ;-)bezva kombinace,však jsem na to čekala celý den,vypadá to moc dobře:-p:yes:+1

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    O Kořeněném oleji Exotická Afrika se může asi jen zdát, leda Kauflan. Každopádně se mi to líbí. To hrozno v jídle je zajímavé:-p

    Odpovědět

  • srettka srettka

    se mi to odeslalo dvakrat,tak to mazu a radsi chvalim jeste jednou:-D:yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    basta sama gulka,vypada to bajecne exoticky,a podavas to v africkem uboru? jako stylove myslim:-)) za prozpevovani lidovek z cerneho kundinentu? :-)) stylove nestylove,sem s tou dobrotou:-p:yes:

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    Zajímavý recept s pěkným fotopostupem ;-):-D +:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Krásný rcp.:-K;-):-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty z masa pro diabetiky kuřecí maso pro diabetiky hroznové víno pro diabetiky co s hrozny kureci maso s hrozny hroznove vino a diabetici recept pro diabetika z masa kureci salat s hrozny hroznove vino a diabetik olej pro diabetiky recepty kuřecí maso pro diabetiky maso na hrozny hroznová šťáva a diabetik může diabetik bramborovou vodu kureci maso pro diabetika diabetici a maso recepty z kureciho pro diabetiky je hroznové vino pro diabetiky diabetici a hroznove vino muze hronzové vino diabetik

Zapomněl/a jsem heslo