Majonéza podle mojí babičky
Suroviny
Porce: 4-5
Nutriční hodnoty
Energie | 9 024 kJ / 2 157 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,04 g |
Tuky | 222,68 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 1,90 g |
Sůl | 4,63 g |
Sacharidy | 12,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Tato Majolka® vyjde mnohem levněji než z obchodu a já osobně ji dělám už jenom domácí. Je výborná do salátu nebo i jako polotovar k přípravě domácí tatarské omáčky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 4. 2023 19:05
Výborná. Super recept. Děkuji.
6. 3. 2016 16:58
Možná už se majonéza povedla i těm zoufalým, co tu volali o pomoc, ale třeba jsou další, kterým se ne a ne povést. Třeba je fígl v tom, že ten tyčák se musí necha dlouho na dně, až vznikne tuhá hmota, teprve pak ho pomalu táhnout nahoru.
27. 12. 2014 12:37
Dámy, a co takhle dnešní komentíky smáznout? Vždyť je to tu sám "kopanec", už těmi nemastnými metlami počínaje a začít znovu od Adama od Adam:
Edit.:
Františka byla rychlejší...
Edit.:
Františka byla rychlejší...
27. 12. 2014 12:36
Adam: myslim, ze dokonale to popsala Zizala. Na odmasteni metel se vykašlete :)
27. 12. 2014 12:27
maris: To vím taky,prostě Vegetol.
27. 12. 2014 12:25
spagetka: špagi - " slunečnicový" není značka a protože zdůrazňuješ, že máš svou značku, s kterou se Ti majoneza daří, proto jsem se na to taky ptala, ale casino byl rychlejší a Ty jsi mu už odpověděla
27. 12. 2014 12:20
casino: Pokorně se omlouvám, že jsem v předchozím komentáři nedoplnila, že slunečnicovým olejem myslím značku Vegetol. Doufám, že mi bude odpuštěno
27. 12. 2014 12:12
Editováno:
jj, zodpovězeno
(jen mi přišlo, že si plete značku s druhem)
jj, zodpovězeno
(jen mi přišlo, že si plete značku s druhem)
27. 12. 2014 12:07
Ptala jsem taky na značku oleje - ale už je zodpvězeno
27. 12. 2014 12:01
casino: písla jsem níže. Slunečnicový (Vegetol),
Jo a ještě já to dělám v úzké nádobce s takovým ručním šlehačem na těsno, nevím přesně, jak se mu říká, pohybuje se s tím jako pístem, na konci je dvojkolečko s otvory, myslím, že původně to bylo na sníh a říkalo se tomu tak, nevím, jestli se to ještě dnes dělá, ale je to rychlé a dokonalé. Tyčák na elektriku na to nepoužívám
Jo a ještě já to dělám v úzké nádobce s takovým ručním šlehačem na těsno, nevím přesně, jak se mu říká, pohybuje se s tím jako pístem, na konci je dvojkolečko s otvory, myslím, že původně to bylo na sníh a říkalo se tomu tak, nevím, jestli se to ještě dnes dělá, ale je to rychlé a dokonalé. Tyčák na elektriku na to nepoužívám
27. 12. 2014 11:59
No, myslím že od doby co se rozšířila fftipná majonéza fofrem http://www.toprecepty.cz/recept/9761-vtipna-majone... jsou další postupy překonány (pokud tedy máme "tyčák" a úzkou nádobu)
spagetka:
...a osvědčenou značku oleje neprozradíte?
spagetka:
...a osvědčenou značku oleje neprozradíte?
27. 12. 2014 11:56
Pokud byla vejce cerstva, olej pridaval opravdu po kapkach, mohlo to byt prave rozdilnou teplotou vychozich surovin, v tomto pripade zloutku.
27. 12. 2014 11:50
chocolate: Jak jsi, propánajána, přišla na to, že se cítím dotčená , jen normálně odpovídám, tady sama vidíš, jak psaní komentíků a odpovědi si každý vyloží jinak a pos vém, i když ten, kdo to píše, to absolutně tak nemyslí, chybí tu ten oční kontakt, mimika. Každý si pak tu odpověď vyloží dle své momentální nálady. Ne, DOTČENÁ NEJSEM, NEMÁM PROČ . Neprobírej nálady, spíš napiš nápady, proč se to nemusí povést
27. 12. 2014 11:46
spagetka:Zbytecne se citis dotcena.Ja jen reaguji na tvou vetu o odmastenych metlach, to je dulezite u slehani bilku, ale u majonezy snad ne.
27. 12. 2014 11:42
chocolate: Asi jsem tě nepochopila, promiň. Jen jsem hledala důvody nezdaru, když dotyčný se vztekal, že nikdo nenapíše, proč se to někomu nedaří. Proto v 1.větě píšu, že je to těžké. Nebo ty to víš?Já třeba už mám svůj postup i s určitou značkou oleje a jde mi to.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 4 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 7 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 9 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 9 sekundami
Kuřecí s chřestem na cidru
Fitulka uvařila před 9 minutami
Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
Pajaja uvařila před 14 minutami
Hraběnčiny výborné řezy
Fitulka uvařila před 22 minutami
Vepřové nudličky na hořčici
Adena uvařila před 30 minutami
Slaný koláč
Fijolkauwu uvařil před 35 minutami
Francouzský hruškový koláč
Viera19@seznam.cz uvařil před 48 minutami
Vepřová kýta na hořčici ve smetanové omáčce se zeleným pepřem
LukyRi uvařila před 1 hodinou
Timovo utopenci
flanti uvařil před 2 hodinami
Křehké polštářky z listového těsta
Ivcatkoo uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
Pět znamení horoskopu, která vyšvihnou nejlepší guláš: Panny překvapí chalupářským se špekáčky, Štíři připraví ostrý mexický
Další recepty
Tématické fráze: domácí majonéza tyčový mixer domácí majonéza podle polreicha vyroba domaci majonezy domácí tatarka podle polreicha majonéza z mléka výroba majonézy domácí majonéza video domácí majonéza tyčový mixér-bez vajec domaci majoneza z celých vajec jak vyrobit majonézu majonéza z mléka a oleje domácí majonéza z mléka výroba domácí majonézy tyčovým mixérem video majonéza z celých vajec domácí majonéza z mléka recept recept na majonézu od polreicha domácí majonéza recept video domácí majonéza z celého vejce domácí majonéza bez vajec recept majonéza
Suroviny: vejce, olej, hořčice, cukr, sůl, ocet
Majonéza podle mojí babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K59Y
51 názorů