Směs alá špíz

martin 77 Kuchař: martin 77

Doba přípravy: 45 minut 4 porce Minutky 13 názorů

Suroviny

1 větší cibule
kousek špeku
250 g cherry rajčátek
2 čerstvé papriky
2 klobásy nebo čabajky
1/2 kg vepřové kýty
malá konzerva ananasu (kousky)
1 kostka zeleninového bujonu
sůl
pepř
2 lžíce podravky na dochucení
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na hlubší pánvi s pokličkou osmahneme na kostičky pokrájený špek, přidáme na kolečka nakrájenou a oloupanou klobásu a na kostičky nakrájenou kýtu.

  2. Vše osmahneme a poté, co se maso zatáhne, přidáme nakrájená rajčátka, papriku a kousky ananasu a vše ještě chvíli smažíme na pánvi a samozřejmě občas promícháme a přidáme sůl a pepř.

  3. Potom podlijeme, přidáme bujón a pod pokličkou dusíme, dokud maso nezměkne. Poté, co je maso měkké, sundáme pokličku a necháme vypařit vzniklý vývar, aby směs neplavala ve vodě.

  4. Dochutíme podravkou, ale pozor podravka je sama o sobě dost slaná, takže s ní opatrně, já jí rád používám, protože výborně zvýrazní jednotlivé chutě ingrediencí a podáváme např. s bramborovými hranolky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 85 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Směs alá špíz

  • rebeka rebeka

    další krásný obrázek, díky němuž láká recept k vyzkoušení;-):yes:
    bravo,holky(kluci) a hodně štěstí:yes::yes::-K:-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Martine, moc jsme si pochutnali, neměla jsem ananas, ale i bez něho to bylo moc dobré a dala jsem jen lžičku Podravky pikant. Posílám Ti bodík:yes::-p+

    Odpovědět

  • martin 77 martin 77(autor receptu)

    maris: ta cherry rajčátka jsou také nakrájená tak co by praskalo?;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    martin 77: Martine, Eliza píše, že praskne cherry rajče a ne klobása, asi bys měl pořádně číst Ty;-):-)

    Odpovědět

  • martin 77 martin 77(autor receptu)

    jo ještě jsem nepoděkoval za přivítání na těchto stránkách takže děkuji teď:-8. moc rád vařím většinou se držím už osvědčených receptů, ale někdy mám chuť improvizovat, tedy když je na to čas. Jsem řidič MKD takže toho času moc není, ale snažím se využít každé příležitosti abych mé manželce, synovi i sobě něco dobrého uvařil:-)

    Odpovědět

  • martin 77 martin 77(autor receptu)

    Eliza: dobrý den chci jen reagovat na vaši odpověď ve smyslu že klobása praskne....., kdyby jste si recept pořádně přečetla tak klobása je nakrájená na kolečka a je oloupaná takže nechápu co by na ní mělo prasknout:-O

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    No já nevím,ale ražniči je také maso a jiné suroviny připravované na jehle a máme tady spoustu receptů v pekáčku bez jehly.Proč by nemohla být směs ala špíz bez špejle;-)A pokud se rajčátka a ananas přidají po zatáhnutí masa a je vše pod pokličkou,tak by to šplíchnout nemělo:-)Podravku používám často;-)
    Recept se mi líbí:-p+6:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Já nevím, ale klobásu s ananasem a cherry rajčetem, které v pánvi zaručeně praskne, bych asi nedala... Podle mně je ten recept blbost.

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Eliza:Eli, taky to neberu jako klasický špíz. Ale Martin píše.. směs..a všechny složky se dají na špízy použít;-)o podravce mlčím, ani doma nemám, nevařím s ní;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    No, holky, chválíte špíz, ale mně to teda jako špíz nepřipadá...Nesplňuje to základní charakter špízu - opékání surovin na jehle;-). Jsou to kousky, které by se mohly na špíz nabodat, ale nabodané nejsou (proto to slůvko alá v názvu), jsou opečené v pánvi a dušené s podravkou.;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Vítej na Topreceptech!!;-):-K:-K

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Špíz je opravdu moc vděčné jídlo:-ptaky máme rádi a kombinace mají velké možnosti, záleží na nápadu:-p:-p+2:yes:
    Ať se Ti zde na topíkách líbí:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Martine77, vítám tě v naší Topácké rodině, jako nového člena a přeji ti, aby se ti tu líbilo.;-)
    Špíz je vděčné jídlo, které chutná snad každému, není těžké a na jehlu se dá napíchat pousty surovin, které nám chutnají. Máš 1.boda:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: špízy na pánvi špíz na pánvi špízy bez jehel rez lina manzelka špízy bez masa obrázek špízu spiz do pekacku špízy recepty recept na spiz na panvy maso ala spiz masova smes jako ala ražniči pečené kuřecí na špejli co ještě napíchat špízy bez jehly špíz bez spejle recept na špízy rohlikovy spiz ala spizy line spizy co použít na špízy špízy připravované v troubě

Zapomněl/a jsem heslo