

Vepřová játra na grilovacím koření tety Věry
Suroviny
- plnotučná hořčice
- 1 středně velká cibule
- mletá sladká paprika
- grilovací koření
- vepřová játra
- máslo
- olej
Postup přípravy receptu
Játra nakrájíme na plátky a obalíme z jedné strany ve sladké paprice a z druhé v grilovacím koření.
Na jemno nakrájenou cibulku podusíme na oleji a vložíme okořeněná játra. Napřed je hezky z každé strany opečeme a potom podlijeme trochou vody a podusíme.
Když jsou játra téměř hotová, přidáme kousek másla a nakonec zahustíme plnotučnou hořčicí. Řídíme se rady, že na každý plátek jater přijde 1 lžička hořčice.
Vepřová játra na grilovacím koření podáváme nejlépe s chlebem.
Místo jater můžete použít třeba i kotlety, které nejprve naklepeme a potom obalujeme v koření.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřová játra na grilovacím koření tety Věry
-
Právě vařím, jsem zvědavá co z toho vznikne ;)
-
Bóďa:
Právě je takto dělám, nakrájela jsem je na kostky, promíchala je v grilovacím koření a dusím je v papiňáku, jako vždy a jsou měkká. -
dotaz paní Jany by mě taky zajímal
-
Měla bych dotaz. Když ta játra z jedné strany posypu grilovacím kořením, nebude pak tvrdá? Díky za odpověď od kohokoliv.
-
Dnes jsem tento receptík vařila k večeři, a to i přesto, že sama játra moc nemusím, ale manžel ten si opravdu pochutnal
, je to jednoduché, rychlé
posílám bodík
-
tak to vypadá velice krásně, hned jdu na to