Mušle alá Benelux
Suroviny
Porce: 2-3
Nutriční hodnoty
Energie | 606 kJ / 145 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,76 g |
Tuky | 0,57 g |
Vláknina | 15,89 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 22 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 27,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
PS: V Holandsku, Belgii prodávají speciální hrnce na mušle, což je vlastně hlubší hrnec přikrytý druhým, mělčím. Pokud něco podobného najdete doma, lze použít místo pokličky (nevadí, když to úplně netěsní)
Vývaru je opravdu víc než 1 dcl, protože mušle taky pustí nějakou vodu). To je i důvod, proč se nesolí, protože mají vlastní sůl :-). Každopádně, díky zelenině a hlavně česneku je to vynikající životabudič a hlavně posilovač imunity - jak říká můj drahý: "To maká!" :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 7. 2016 16:35
prosim, v zadnem pripade nevarit 20 minut
staci 5, jestli tedy nechcete mit gumu.
staci 5, jestli tedy nechcete mit gumu.
22. 11. 2011 20:41
anonym: tak jsem si schválně to koření na mušle vzala k ruce a snažila prostudovat...spíš než sladká paprika je tam sušený česnek, určo nějaké oregáno, bazalka, bobkový list, sušená rajčata a mnoho dalších bylinek.... Nevím, jaký jste odborník přes mušle, že hodnotíte, co se k nim kdy dává nebo nedává Žiju v Holandsku a tuhle směs koření tady prodávají speciálně na mušle, takže zřejmě Holanďani o přípravě mušlí taky podle Vás nic nevědí. Proto je prodávají v každém supermarketu a můžete si je dát v každé restauraci. Každopádně mi ale v tuto chvíli trochu uniká smysl vaší narážky na české patlalství
19. 11. 2011 18:48
anonym:ja jsem neobhajovala koreni, ale pripominku na patlalske stranky
19. 11. 2011 17:16
Miluju všechno z moře
19. 11. 2011 16:50
jinak pro srettku, tady nejde o vysokou gastronomii..z čeho je to koření na ryby? ja nevim, nikdy jsem ho nekupovala. ale tipuji sladká paprika, susene bylinky...nic co by se kdy dávalo do mušlí. Nechápu proč Češi musí neustále něco patlat .heslo :čím víc tím líp.
kayyyys: přesně, hejno. kritizují , vysmívají se vždycky tomu kdo ma pravdu. ale to jim nevysvetlis,at zijou dal v iluzi
kayyyys: přesně, hejno. kritizují , vysmívají se vždycky tomu kdo ma pravdu. ale to jim nevysvetlis,at zijou dal v iluzi
19. 11. 2011 16:13
Když jsem byla na Thassosu uvařili nám mušle přesně v takovém hrnci. Přinesli je v síťce z moře ani je pořádně neoprali, šupli je do hrnce, uvařili, slili vodu a vyklopili na talíř. Přidali citrón, sůl a vedle toho postavili 3l Ouza a já si bláhově říkala „kdo to bude pít“. Nakonec jsme zjistili, že bez toho Ouza se to nedá a ještě chybělo. Písek nám křupěl mezi zuby, husina mi šla po zádech a když si na to vzpomenu, tak ji mám ještě teď. To Ouzo bylo o mnoho lepší.
V žádném případě nezpochybňuji tento recept, pouze mi vedle chybí to Ouzo +
V žádném případě nezpochybňuji tento recept, pouze mi vedle chybí to Ouzo +
19. 11. 2011 15:32
spagetka:
19. 11. 2011 15:21
kayyys:právě jsi do toho hejna přilítl/a, vítej
19. 11. 2011 15:16
Souhlas s anonymem...
tady někdo prezentuje oprávněnou kritiku a hned se tady slítne kdákající hejno.
Ale co se tady divit..
tady někdo prezentuje oprávněnou kritiku a hned se tady slítne kdákající hejno.
Ale co se tady divit..
19. 11. 2011 14:27
Děkuju za ohlasy.
Spagetko, Petrzelko....v jednoduchosti je krása a tenhle recept je přesně tak chutný, jako jednoduchý. Občas pak do Čech mušle vozím mamině, aby nezáviděla...
Spagetko, Petrzelko....v jednoduchosti je krása a tenhle recept je přesně tak chutný, jako jednoduchý. Občas pak do Čech mušle vozím mamině, aby nezáviděla...
19. 11. 2011 14:24
si myslíte že když jste zaregistrovaní že jste neco vic? :D takze kdyz se zaregistruju a stejne tam neuvedu udaje tak me budete brát s respektem?
19. 11. 2011 14:21
žijeme dočasně v Holandsku když jsem všude v obchodech viděla 2 kg balení čerstvých mušlí kolem 5 EUR (jaká nespravedlnost!!!), slintala jsem jak Pavlovovi psi. Ale taky jsem nevěděla kudy do toho, až přijeli známí z Belgie a poradili tenhle recept. Jedla jsem je pak takto u nich i v místních restauracích a fakt to funguje. Hlavně to vůbec není věda. Jakmile potkáte mušle, tak směle do toho
PS: ANONYMní poznámky mě opravdu nemohou rozhodit
PS: ANONYMní poznámky mě opravdu nemohou rozhodit
19. 11. 2011 13:56
nádhera, právě teď lituju, že nemám přístup k čerstvým mušlím , u nás je máme rádi a dáváme si je hlavně u moře, jinak jen zamražené z Makra a to už není ono . Aspoň bodík
19. 11. 2011 13:53
ANONYM:autorka píše, že LZE POUŽÍT, ne že je tam musíš dát. Ono se musí umět nejen "patlat", ale i číst - a to v první řadě, především číst
19. 11. 2011 13:52
Mušle jsem jedla, chunaly mi, ale sama si také nějak netroufám. Ovšem tento popis se mi zdá dost srozumitelný a i chutný
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 11 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 12 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 14 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 16 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 19 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 8 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 8 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 8 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 8 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 9 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 9 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
Javor uvařila před 10 hodinami
Pečené vepřové koleno
Jirik S uvařil před 11 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
panilek uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Citronová šťáva se v kuchyni rozhodně neztratí. Uplatní se ve sladké i slané kuchyni, je skvělá do nápojů
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve: Šťavnaté jemné masíčko ve smetanové omáčce skvěle ladí s kolínky
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: nejlepší recept na mušle musle jak vyvařit mušle jak vařit mušle recept na mušle vaříme mušle hrnec na mušle jak uvarit musle jak se jí mušle ouzo recept jak se vaří mušle mušle recept recept musle mušle vaříme mušle ve vývaru čerstvé mušle recept jak vyvariz musle jaká je chut mušle. musle vrestauracich čerstvých mušle
Suroviny: müsli, cibule, česnek, celer řapíkatý, koření na mušle, bobkový list, voda
Mušle alá Benelux
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kOlX
19 názorů