Mušle na cideru

Karolina09 Kuchařka: Karolina09

Mořské plody 1 názor

Suroviny

1 kg slávek
2 lžíce chuťově neutrálního oleje
1/2 pórku
3 jarní cibulky
1/2 bulvy fenyklu
0,33 l suchého cideru
2 citróny
1/2 svazku hladkolisté petržele
čerstvě mletý pepř
sůl
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistěte. Pórek, bílé části cibulek a fenykl nakrájejte.

  2. Mušle přeberte, poničené vyhoďte, na otevřené poklepejte, nezavřou-li se, vyhoďte je. Odstraňte "vousy". Mušle propláchněte studenou vodou, nemáčejte je příliš, ztratily by chuť "moře".

  3. Do hluboké pánve vlijte olej, vsypte zeleninu a nechte zavadnout. Zalijte ciderem a duste asi 7 minut. Přidejte mušle a zakryjte. Za občasného potřásání vařte, dokud se mušle neotevřou, zavřené vyhoďte.

  4. Přidejte citrónovou šťávu, opepřete, posypte nasekanou petrželkou a nadrobno nakrájenou zelenou částí cibulky, případně osolte a podávejte.

Poznámka

Obměna - fenykl vynechejte, přidejte 2 snítky čerstvého tymiánu a cider zaměňte za 0,2 suchého Martini.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mušle na cideru

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    <3Moc pekny recept,u nas s tymianem:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: recept mušle bila slávky recept mušle slávky recepty recept na mušle slávky mušle fenykl

Zapomněl/a jsem heslo