Mušle ,,na buzaru,,

aachje Kuchařka: aachje

Doba přípravy: 10 minut 2 porce Mořské plody 3 názory

Suroviny

2 kg jedlých slávek
10 stroužků česneku
1 šalotka
olivový olej
sůl, čerstvě mletý pepř
2 dl vína
1 dl vývaru
1 lžíce strouhánky
petrželka, pažitka, citron
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovem oleji zesklovatet salotku a cesnek, pridat strouhanku, vsypat musle, zalit vinem a vyvarem, opeprit, osolit, prikryt poklickou, varit.
    Po 3 minutach priklopene poradne protrepat.
    Varit dalsi 3 minutky a prikryte nechat jeste tak 2 minutky dojit.
    Na taliri prelit musle omackou, posypat bylinkami a zakapat citronem.

  2. Hodi se bagetka a nebo jen tak.

  3. Pred varenim musle na chvili nechat v pokojove teplote.
    Musle otevrene a nejak poskozene vyhodit, ty ostatni pod tekouci vodou omyt.
    Musle, ktere se pri vareni neotevrou, vyhodit.

Poznámka

Jeste dodam...nekdo nekdy v Cechach prohlasil, ze morske plody se nesoli, ze jsou samy o sobe z more slane. Je to blbost. Musi se samozrejme osolit a to dostatecne, stejne jako si osolite tunaka. Ryby a morske potvory, ale i sladkovodni ryby se dokonce maji solit vice, nez jsme zvykli.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mušle ,,na buzaru,,

  • aachje aachje(autorka receptu)

    Jitkas: Ty moje jsou ze severniho more.
    Drobek: strouhanka vyvar lehce zahusti. Je to vynikajici.

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    K solení vždycky říkám, že přisolit se dá, ale vyndat to už nejde :-D Tož tak.
    K receptu, trochu mně tam mate ta strouhanka, já to znám spíš jen jako průzračnou polévku do které jsem si bagetku namáčel - a mlsal.
    No a bod samozřejmě přidávám, protože to s tou strouhankou zkusím. Nejsme v Prostřenu, to že to neznám ještě neznamená, že je to špatné ;-)

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    aachje: Slavky jsou ruzneho puvodu. Ty, ktere pochazeji ze Stredozemniho more (Mytilus gallopreovencialis), jsou naopak hodne slane, coz je dano rozdilnou koncentraci soli ve Stredozemnim mori a Atlantickem oceanu, odkud pochazeji prave Tebou pouzite, tedy Mylilus edulis. Tkz. pri nakupu si dejte pozor na pojmenovani a podle toho solte, asi tak.......

    Odpovědět

Tématické fráze: slávky na buzaru krevety na buzaru jedle musle mušle recept musle v oleji recept na mušle slávky v buzaru krevety na buzsra krevety na buzaru recept sladkovodni musle slávki na buzaru musle slavky recepty mušle recept mušle jedlé mušle recepty krevety na buzaru recept recepty na mušle jak se vaří buzar slavky na buzaru recept recept krevety na buzaru

Zapomněl/a jsem heslo