Trochu jiný smažený řízek

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 20 min + marinování 2-4 porce Vepřové maso 22 názorů

Suroviny

2-4 kusy vepřové krkovice
1-2 lžíce oleje na marinování
1 vejce + trochu horké vody
hladká mouka
4-6 lžic strouhanky
1/2 prášku do pečiva
sůl
sádlo, nebo olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici naklepeme, osolíme a pokapeme slunečnicovým olejem. Vložíme ji do vhodné nádoby, přikryjeme a necháme v lednici marinovat cca 12 hodin.

  2. Na druhý den řízky klasicky obalíme v mouce, vajíčku, do strouhanky nasypeme půl sáčku prášku do pečiva a řízky obalíme i v této strouhance.

  3. Smažíme na mírném ohni z obou stran dorůžova .

Poznámka

Možná řeknete, nic světoborného. No, asi ne, ale tak jemnou krkovici jsem v podobě řízku ještě nejedla. Strouhanka je krásně nadýchaná a křupavá a řízky měkké, jak máslo :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 574 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Trochu jiný smažený řízek

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    JanaDorazinova: Naštěstí nebyla nakrájená, ale stejně mě to ani nenapadlo, že to bude za půl hoďky fungovat!

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna: Tak pokud není nakrájená už z obchodu po vlase, mělo by to pomoct :-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    JanaDorazinova: Já byla spíše překvapena, že i tak krátké naložení do oleje tu tvrdou kýtu dalo do poživatelného stavu. Když jsem to dělala, tak jsem sama nevěřila, že to pomůže!;-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna: Máš pravdu. Kýta je svině tvrdá :-D. Teď jsem z ní dělala nudličky naložené 24 hodin a přesto byla tužší. Ale dala se sníst. Takže děkuji za vyzkoušení a těší mne, že chutnalo;-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    JanaDorazinova: Dneska jsem dělala tvoje řízky z kýty. Nechala jsem je jen půl hodiny v oleji ! Kýta je někdy tvrdší , ale nebyl čas , tak šly do obalu a do friťáku. Vynikající, měkounké a velmi chutné , manžel si nakládal talíř, jako kdyby nakládal obilnou loď. Už z kýty jinak dělat nebudu!!!:yes: Zbaštil 2,5 řízku.:-D:-D:-D :yes:

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna: :-D

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    JanaDorazinova: Já děkuji za recept Janičko!<3 S tou strouhankou se polepším!:-*

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna: Díky za vyzkoušení;-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    casino: Tentokrát máte pravdu! Hodnotím stejně !

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    JanaDorazinova: Dneska jsem dělala a taky z krkovice, abych držela lajnu!;-) Mohu konstatovat, že byly výborné, vláčné a měkké ! Neměla jsem domácí strouhanku , tak sem promíchala nejdříve v sítku strouhanku s práškem a pak přesila do talíře na obalování . Takže takový efekt, to zase nebyl, ale ta strouhanka byla méně měkká a víc křupavá. Maso jsem měla v oleji od večera, ale bylo by lepší, kdyby se v tom oleji masíčko ňahňalo dýl. Oplatí se zkusit ! A taky teď k večeru jsem zbaštila ještě půl řízečku, který zbyl a bylo to i studené velice chutné!<3

    Odpovědět

  • Vlada@50: no, uvidíme:-) rozhodně zajímavá varianta ;-)

    Odpovědět

  • Vlada@50 Vlada@50

    Recept jsem použil,díky za něj.Jen jsem to udělal podle svého:krkovici naklepal,obalil v mouce,ponořil do vajíček smíchaných vodou a olejem,marinoval do druhého dne.Pak jsem krkovici vyndal z vajíček,položil na strouhanku smíchanou s práškem do pečiva,osolil z jedné strany,otočil krkovici na druhou stranu a osolil i z druhé :-):-Dstrany.Po 5 minutách jsem řízky dal smažit.Výsledek mě překvapil.chutnalo to skvěle,snad to bylo i tím pdp.Zkusí to tak někdo další?

    Odpovědět

  • casino: Já to pochopila, i když mám IQ tykve, jen někdy je s tím, co píšeš fakt potíž. To víš, ne všichni máme tvé vzdělání..

    Odpovědět

  • casino casino

    Dámy, koukám že máte potíž s výkladem psaného textu ;-)
    No, spešl pro vás tedy text doplňuji, snad srozumitelnými, obrázky:
    Strouhanka s PDP je křehčí, křupavější :yes::yes::yes:
    Naložené maso je měkčí a šťavnatější :yes::yes::yes:
    :-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    casino: Takhle experimentovat s vlastní rodinou! :-D

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: smažený řízek smažený řízek trochu jinak smažené vepřové řízky trochu jinak obal na řízky z měkkých rohlíku smažený řízek z krkovice mekky řízek vyborny prasek do pečiva řízek trochu jinak smažené řízky trochu jinak smazeny rizek,recept,horka voda kuřecí řízky jinak řizky smažen kuchařka: janadorazinova smažený řízek jinak jak na měkké řízky z krkovice recept smažený řízek ve vajíčku a strouhance řízky smažené ve friťáku jiný řízek recept řízk z krkovičky trochu jinak rizek obaleny v prášku do pečiva utopene rizky jana dorazinova