Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 254 kJ / 1 973 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,73 g |
Tuky | 18,72 g |
Vláknina | 41,70 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 144 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 376,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupeme si jablka, nakrájíme na slabé plátky.
Krok 2: Suroviny na těsto smícháme, uděláme těsto. Rozdělíme na 2 díly, vyválíme na plát silný asi 0,5 cm. Posypeme jablky asi ve 2 vrstvách tak, aby okraje zůstaly volné, aby se štrůdl dobře balil. Na jablka nasypeme přiměřeně skořice a cukru, já sypu tak, aby byla jablka pokryta. Jeden okraj těsta překryjeme na jablka, zabalíme okraje a druhou stranu na ní tak, aby se vrstvy překrývaly. Těsto z vrchu propíchneme a dáme péct.
Krok 3: Peču v remosce na pečícím papíře asi 20 minut dozlatova.
Zveřejněno 3. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štrúdl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mMJG
Moje poznámka
Štrúdl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mMJG
Nejnovější recepty
Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou
Přidáno před 3 hodinami
Zapečený sýr s jahodovo-rybízovým chutney
Přidáno před 4 hodinami
Tartaletky s jahodovým tvarohem
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový dortík s marcipánovou ohrádkou
Přidáno před 4 hodinami
Zbytkový pohár
Přidáno před 5 hodinami
Košíčky s třešněmi
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kefírka - bleskovka s ovocem
Alamatej před 17 minutami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
iveta.kroul před 3 hodinami
Třená bublanina s třešněmi
Moanka před 5 hodinami
Pravý vepřový guláš
Tomas1976 před 5 hodinami
Brusinky z rybízu
Vlasti80 před 7 hodinami
Marmeláda z červeného rybízu
Vlasti80 před 7 hodinami
Květák z horkovzdušné fritézy
Radka61 před 8 hodinami
Tvarohová bublanina
JanaK24 před 9 hodinami
Kedlubnový salát s mrkví
Mamma před 9 hodinami
Tématické fráze:
štrůdl v remosce,
štrůdl,
štrůdl z remosky,
top recepty strudl,
jablečný štrůdl podle pohlreicha,
recept na štrůdl,
strudl top recepty,
top štrůdl,
štrudl bez skořice,
remoska strudl,
štrudl recept,
štrudl nebo štrůdl,
top recept na štrůdl,
recept štrůdl,
štrůdl do remosky,
štrůdl recepty,
recepty štrůdl z jablek,
recepty na strudl,
štrudl podle pohlreicha,
jablečný štrůdl v remosce
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
ocet,
voda,
tuk hera,
jablko,
skořice,
cukr
Komentáře (6)