

Jablkový moučník
Suroviny
- 180 g hladké mouky
- 90-100 g cukru krystal (podle toho, jak jsou sladká jablka)
- 3 vejce
- 5 větších jablek
- 150-170 g másla
- 1 prášek do pečiva
- špetka skořice
- lžíce rumu
Postup přípravy receptu
Do mísy nasypeme mouku s práškem do pečiva, zamícháme.
Ochutíme skořící a osladíme.
Přidáme 3 vejce, rozpuštěné máslo, rum a společně s nastrouhanými jablky umícháme.
Dáme do naší oblíbené, vymazané a vysypané formy.
Pečeme na 175°C asi 45 minut až 1 hodinu podle trouby (lepivost vyzkoušíme za pomocí špejle).
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jablkový moučník
K receptu nejsou žádné komentáře.