Listové uzlíky s marcipánem

Hella Kuchařka:

Doba přípravy: 10 min + 15 min pečení 40 porcí Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Ostatní 17 názorů

Listové uzlíky s marcipánem
58
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Suroviny

1 listové těsto
meruňkový džem
100 - 150 g marcipánu
vejce na potření
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozválíme asi na sílu 1,5-2 mm na přibližně pravidelný obdélník 30-40 cm dlouhý. Polovinu potřeme meruňkovým džemem.

  2. Mezitím si na stejnou sílu zvlášť rozválíme marcipán. Marcipán položíme na džem, přehneme na to nepomazanou půlku těsta a lehce přitlačíme.

  3. Rádlem nebo nožem nakrájíme asi 1-1,5 cm silné proužky 15-20 cm dlouhé, které zatočíme do uzlíků a potřeme vejcem.

  4. Pečeme na papírem vyloženém plechu ve vyhřáté troubě na 200°C asi 10 min, pak zmírníme asi na 150 °C a dopečeme do růžova.

Poznámka

Marcipán si dělám buď podle receptu http://www.toprecepty.cz/recept/3224-pravy-marcipa... nebo si nastrouhám kupované Marcipánové brambory nebo lze použít kupované marcipánové výrobky, ze kterých seškrábu čokoládu (připalovala by se) a nastrouhám. Množství nebo síla marcipánové vrstvy záleží na vaší chuti. Je také možno zcela vynechat džem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Listové uzlíky s marcipánem

  • Paprika Paprika

    Dnes ráno už tam byl jen jeden, takže chutnali určitě :-p:-p Já jsem byla statečná a pouze jsem nasávala vůni ;-)

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Á..., teď koukám, jak se krásně Paprice povedly. :yes: A chutnaly?

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Já na to zásadně používám vlastní meruňkový džem (meruňky nekrájím, jen rozvařím a pak trochu promíchám šťouchadlem na bramborovou kaši). Povidla si chutí s marcipánem nedovedu představit. A jinak tam píšu, že džem se nemusí dávat vůbec, jen to trochu zmírní sladkost marcipánu.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Olino, máš úplně pravdu. bylo to tak. Kousky byl džem, hladká směs marmeláda. Aby se v tom čert vyznal, co?:-)) A dej vědět!!

    Odpovědět

  • olina16 olina16

    Já byla naučená - v džemu jsou kousky ovoce, zahustí se a používá se jen na studenou kuchyni, marmeláda/vím, že ten termín se už nesmí používat/ se vaří s cukrem tak dlouho až je tuhá a pak se může použít do buchet, koláčů a nevyteče. Když stojím v obchodě před tou hromadou nevím jak to nazvat - ovocných protlaků, tak zjišťuju, že vlastně marmeláda už neexistuje. Všude je nějaký zahušťovadlo nebo želatina, takže do teplé kuchyně nepoužitelné. Asi budu muset opět začít vařit marmeládu jako před 25 lety.
    Jano, povidla by určitě šla. Recept je to moc pěkný a určitě vyzkouším a poreferuju jak marmeláda vytekla a já vypěnila:-D

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    olino, možná by to vyřešila povidla;-)

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Olino16 - zrovna včera říkali v TV, že již neplatí zažité rozdělení na džem a marmeládu - že je to dnes jedno, jak se to jmenuje a musí se sledovat % složení ovoce a to, jestli je to s kousky nebo bez kousků ovoce, na etiketě.;-)
    Já jsem dala svou domácí meruňkovou marmeládu/džem z DP a trochu to vyteklo - no co se dá dělat.:-)

    Odpovědět

  • olina16 olina16

    Vypadá to moc pěkně, ale co udělá ten džem? Ten se přece v troubě rozteče. Neměla by tam být spíš marmeláda? Hrozně mě to láká, ale toho džemu se bojím.

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Dnes jsem šla do obchodu a vidím - "marcipánové brambory". Hned jsem si vzpomněla na tyhle uzlíky, tak jsem nakoupila a před chvílí jsem je vytáhla z trouby. Voní to parádně. Jen mi uzlíky po schladnutí trochu klesly:-(. Měla jsem asi malou teplotu, že?

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Hello :-D:-D Výbušná - to zvládneš, věříme Ti :yes::yes: :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Teda Vybušná:-)) Tak speciálně pro tebe "Jak se dělá uzel": Vezmeme do každé ruky jeden konec, zkřížíme je, až se vytvoří smyčka. Jeden konec smyčkou protáhneme a celé položíme tou smyčkou na plech. Urovnáme, aby ten druhý konec, co leží na plechu, nebyl moc dlouhý - připaloval by se.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    jezismarja...uz sa vidim ako si poviazem vsetky ruky, kym urobim taky krasny uzol

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Vypadají opravdu moc hezky a že budou i moc jedlé, o tom nepochybuju:yes:

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Ono to není jen hezké, je to především velmi, velmi dobré!

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    To je opravdu hezký nápad. Můj muž má taky strašnou slabost pro marcipán. Už ukládám. Díky za recept.+:-K

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo