Suroviny
Porce: 15 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 278 kJ / 5 803 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 159,92 g |
Tuky | 143,84 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 968 mg |
Sodík | 706 mg |
Sůl | 1,60 g |
Sacharidy | 952,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozdrob droždí, přidej lžíci cukru, 100 ml mléka a z toho vytvoř kvásek na teplém místě, nech vzejít.
Krok 2: Mouku, zbylý cukr se zbylým mlékem, sůl, vejce, žloutky, Heru a kvásek smíchat, nechat kynout 90 minut.
Krok 3: Poté těsto propracuj, udělej bochánky velikosti dlaně, dej na plech potřeným tukem a nech na teplém místě 30 minut kynout.
Krok 4: Povrch potři bílky a posypej mákem.
Krok 5: Peč v předehřáté troubě na 200°C asi 10 minut.
Zveřejněno 9. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Briošky s mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2Jlj
Moje poznámka
Briošky s mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2Jlj
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 2 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 14 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 17 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 21 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 47 minutami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 52 minutami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 3 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 3 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 12 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 12 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 16 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 16 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 18 hodinami
Tématické fráze:
co se zbylým makem,
briošky recept,
velikonocni briošky,
drobenková buchta s meruňkami,
brijožky s mákem,
čočková mouka recepty,
orechova brioche,
domácí briošky s makem,
briošky s krémem,
briošky top recepty,
briošky s krémem recept,
recept na velikonoční briošky
Suroviny:
droždí,
cukr krupice,
mléko,
mouka hladká,
sůl,
vejce,
žloutek,
tuk hera,
tuk,
bílek,
mák
Komentáře (2)