Domácí nudle s mákem

Sladká jídla Doba přípravy: 45 minut 24 názorů

Sladká jídla Doba přípravy: 45 minut 24 názorů

Suroviny 4 porce

30 dkg hladké mouky
3 vejce (syrová)
3 lžíce olivového oleje
mletý mák
moučkový cukr
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky uděláme „sopku“ a do jejího jícnu dáme špetku soli, rozklepneme vejce a nalijeme olej.

  2. Poté opatrně vše za pomocí nože nejprve smícháme a jakmile se na sebe suroviny začnou vázat, tak převezmeme hnětení těsta do svých rukou. Poctivě ručně uhněteme kvalitní tužší těsto, které se nelepí.

  3. Těsto necháme odpočinout a připravíme si strojek na výrobu těstovin.

  4. Odleželé těsto rozdělíme na čtyři stejné díly velikosti menšího rohlíku. Konec těsta zploštíme prsty tak, aby nám jej začal polykat strojek do svých útrob. Když se vše daří jak má, tak ze strojku na druhé straně vyleze krásně vyválený plát těsta dle nastavené tloušťky. Jakmile máme vyválené všechny čtyři části těsta, tak na strojek přidáme modul pro výrobu nudlí. Z vyválených plátů těsta vyrobíme za pomoci nudlového modulu vlastní široké nudle. Tyto rozložíme na pečící papír a nechám chvilku proschnout. Takto krásně a vlastnoručně vyrobené široké nudle vkládáme do hrnce s vařící osolenou vodou a trochou olivového oleje a vaříme do změknutí cca 5-7 minut. Uvařené domácí nudle scedíme, dáme porci do hlubokého talíře a bohatě posypeme mletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem a přeléváme rozpuštěným máslem. Následně se chuťově uspokojíme dobře a chutně odvedenou prací.

Poznámka od kuchařky

Klasika a navíc vlastnoručně vyrobená, jen ten mák už nezaseji a asi prodám i kravku :)

Komentáře k receptu Domácí nudle s mákem

  • Gabina_I Gabina_I

    Colombo65:nejde mi to oddělit úplně, takže těsto zkusím z hrubé nebo polohrubé a toto si nechám k naplnění jako ravioly :-K

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Gabina_I:
    ... určitě je oddělit před chvilkovým sušením, ale je to pokaždé jinak, i mouka je vždy jiná (kvalita) ;-);-);-)

    Odpovědět

  • Gabina_I Gabina_I

    tak místo aby se usušily tak se spíš slepily... to se má rozdělávat jednotlivě na to sušení s mezerama? pár s mi jich překrylo a je to spíš hromada... ale jinak ses těstem pracovalo dobře..

    Odpovědět

  • Gabina_I Gabina_I

    Pořád hledám dobrý recept na domácí nudle, strojek mám.... a někde jsou z hrubé a někde z hladké (Italové prý znají jen hladkou mouku..jinou nepoužívají) tak já jdu tady do těchto, recept vypadá dobře a zkusím to!!!
    mmchdm... když bych chtěla s nějakým přídavkem jako špenát, rajče a jiný, tak to jen přidám do těsta, na začátku hnětení jo? těsto mi udělá domácí pekárna ;-);-)

    Odpovědět

  • Paja Paja(neregistrovaná)

    Koukám že jste moooooc šikovnej kluk:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    rihana:
    ... je to jen věc názoru - každopádně jsou velmi jedlé;-);-);-)

    Odpovědět

  • rihana rihana

    Já dělám jen domácí nudle ale jen z hrubé mouky a vajíčko. A bez strojku. Mám je raz dva. Když přidám hrst polohrubé mouky, tak jdou lépe válet. Z hladké si je neumím představit, myslím, že jsou trochu lepivé. Přímo se bojím to vyzkoušet.

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    toto tzv.obyčejné jídelko máme móc rádi:yes::-D nudle také dělám z polohrubé i olej přidávám, ale zkusím z té hladké - asi budou ještě jemnější:-p

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    :-)):-)):-D:-Drebeka:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    rebeka:;-):yes:;-):yes:;-):yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Colombo65: ještě jsem chtěla, a zapomněla napsat: u tohoto talíře by nestál chlap, nemlátil nudle bičem a neřval: kde jste byly, vy ku..., když se makovalo:-8:-?:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    krása, mám na to strašnou chuť:-)):yes::yes::-p

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Klara:aj u nás. Potom som prešla na polohrubú, hrubú už v podstate nekupujem. S tou hladkou múkou v rezancoch nemám žiadne skúsenosti.

    Odpovědět

  • Klara Klara

    Neviem, ale u nás sa domáce slíže /nudle/ vždy robili a aj robia z hrubej múky, pridaním vajíčka, ale nie je treba, soľ a vlažná voda.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tohle mužovi neukážu, nebo mi namoutě kutě koupí další domácí přístroj a krupicovou kaši a žemlovku na pár týdnů zas vystřídá toto :-O:-D:-D:-D;-):-p:yes::yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: nudle s mákem nudle s mákem recept široké nudle s mákem domácí nudle z hladké mouky těsto na domácí nudle ze strojku recept na nudle s mákem nudle z mákem recept nudle s mákem těsto na domácí nudle do strojku domácí nudle recept domácí široké nudle recept na široké domácí nudle domací nudle domácí nudle na strojku těsto na domácí nudle recept na domácí nudle nudle z hladké mouky domace nudle testo na nudle s makem nudle s tvarohem a mákem