Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Briošky - šneky

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

12. 10. 2011 13:11

Suroviny

Porce: 12 kusů

Nutriční hodnoty

Energie14 272 kJ / 3 411 kcal
Bílkoviny98,63 g
Tuky22,62 g
Vláknina25,77 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 117 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy690,36 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Těsto můžeme samozřemě dělat i bez pekárny, způsobem - omládek, pak přidat zbytek surovin a uhníst těsto. Po jeho vykynutí tvarovat....

Povídání o omládku a sladových výtažků je tady

http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

cathleen

16. 3. 2021 11:57

magdalenka: moc pěkné, děkuji :-*:-K

magdalenka

16. 3. 2021 09:47

Rada pečiem podľa teba....včera som piekla tieto briošky, na vrch som dala granulovaný cukor. Tvoje recepty nesklamú nikdy. (Foto ako dôkaz.)
Omládek som si už dávno obľúbila a miesim ručne. Milujem totiž kontakt s cestom - ako sa mení pod rukami, ožíva.

jmarek

8. 5. 2017 20:05

Těsto se povedlo na první pokus, ač bez sladěnky (nemám, ale zkusím pořídit). Kdysi podobné pečivo prodávali u nás v jedné pekárně a já jsem si je vždycky chtěl upéci sám. Teď už vím, jak na to. Díky.

Anet

28. 3. 2013 16:36

Těsto a všechno vypadalo skvěle, ale když jsem to pekla, po 10 minutách se mi začal pálit vrch briosek a vevnitř to bylo stále nedopečené. Příště to zkusím péct na 180 ;)

cathleen

9. 5. 2012 08:45

maja f: šnek - nešnek, hlavně, že fakt chutnaly:-));-) Jsem moc ráda, žes je vyzkoušela.

maja f

7. 5. 2012 19:42

cathleen

děkuju, dneska jsem pekla na zítřejší výlet, chuťově vynikající, s těstem se pracovalo jedna báseň :-) Tvarově jsou roztomile vyboulené, šneka to ani zdaleka nepřipomíná, ale to nevadí, důležitější je chuť :-)

cathleen

5. 5. 2012 08:04

maja f: Začnu od konce:-)
Když nemáš Voňavé pečení, dej do těsta o 20 g cukru méně a přidej vanilkový cukr, můžeš dát i trošku citrónové kůry. Sladovit můžeš nahradit medem, ale pokud se ti těsto s omládkem zalíbí, klidně ho kup - po otevření uschováš v lednici a když ho budeš nabírat vždy jen čistou, suchou lžičkou, vydrží ti i po záruční (spotřební) době, aniž by se nějak změnily jeho vlastnosti. Toto mi poradili přímo ve výrobně sladových výtažků.;-)
Sušené droždí použít můžeš, dej ho asi 2,5-3 lžičky (těsto je dost sladké i mastné).

maja f

4. 5. 2012 21:33

Moc se mi ten recept líbí, mám ale pár dotazů... Vadilo by, když bych použila sušené droždí? A kolik ho mám dát? V odkazu jsem se dočetla, že se droždí dává míň než obvykle. Použiju radši med, až tak často takové věci nepeču, tak se obávám, aby ten sladovit vydržel. A když nemám to Voňavé pečení, co tam mám dát? Děkuji :-)

Pajaska

20. 10. 2011 21:02

Krásný receptík.:yes::yes::yes:

senky

20. 10. 2011 20:49

Vyzkoušeno:-p a jako vždy,excelentní:yes::yes: Polovina odcestovala na výlet do Benátek a polovina na pánskou jízdu do Vídně a budou Tvoji slávu šířit po Evropě:-K:-K Přidávám zasloužený bod:yes::yes: a foto:-8

Bahula

12. 10. 2011 19:03

Moc pěkné:yes: krásný fotopostup;-) +12

senky

12. 10. 2011 18:53

Jako vždy skvělý recept:yes::yes: skvělý fotopostup:yes::yes:;-) velká pochvala:yes::yes:
Ale mám stejný problém jako Merylas s Rebekou a ostatní pekařinky:-p;-) ukládám a nestíhám:-D:-D

Patricie

12. 10. 2011 18:34

:-K:-KTaky jako merylas+:yes::yes:

Iriska

12. 10. 2011 18:05

Až se mi hlava zamotala, když se dívám na to motání :-D:yes::yes:+

Jikotka

12. 10. 2011 17:31

:-O:-O:-O,uložím,vyzkouším :yes::yes::yes::-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: velikonoční briošky recept na sladké briošky briošky z domácí pekárny sladké briošky brijošky brioška z domácí pekárny briošky recept na briošky foto briošky briošky recept brioška sladka brioška recept briožky recept sladké briošky recept brijosky recept briošky recept domaci pekarna výtažek ze šneků briozky velikonoční briošky recept vynikající briošky

Suroviny: voda, sladěnka, mouka hladká, droždí, voda, sůl, vejce, cukr, mouka hladká,

TopRecepty.cz

Briošky - šneky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/51WY