Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 554 kJ / 1 805 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,85 g |
Tuky | 9,74 g |
Vláknina | 17,82 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 363,66 g |
Postup přípravy
Bagety vkládám do trouby vyhřáté na 220-230°C. I s fólií, na které jsou uloženy, je sešoupneme na nahřátý plech. Hned potom do spodního plechu chrstneme asi 100-150 ml horké vody, troubu rychle zavřeme, aby vzniklá pára neutekla ven. Po 10-15 minutách pečení troubu rychlým otevřením vyvětrám – mám vyzkoušeno, že když peču v páře dlouho (nebo celou dobu), pečivo nemá křupavou kůrku.
Trouby pečou každá jinak, v té mé jsem bagety pekla asi 25 minut.
Zveřejněno 14. 10. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kořenové bagety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mzJ0
Moje poznámka
Kořenové bagety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mzJ0
Nejnovější recepty
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno před 15 hodinami
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno před 15 hodinami
Nepečený jahodový dortík
Přidáno před 17 hodinami
Vrabec moravskočeský
Přidáno 14. 7. 2025 14:54:25
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno 14. 7. 2025 06:30:03
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovička na hříbkách v papiňáku, zjemněná smetanou
Sahula před 2 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
Sahula před 2 hodinami
Lenčiny zapečené cuketové lodičky
Helen.salemiynah před 3 hodinami
Toustový chleba z pekárny
Hagne před 5 hodinami
Šťávička za studena dělaná
cybermis před 5 hodinami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Miskaaaaa před 7 hodinami
Játrové knedlíčky do polévky
Zuzanka2309 před 7 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 8 hodinami
Tvarohová bublanina
tamarit před 8 hodinami
Salát Coleslaw
LA.63 před 9 hodinami
Tématické fráze:
bagety recept,
bageta recept,
bagetky recept,
recept na chlebový kořen,
recept na kořenový chleba,
recept na bagety,
kořenový chleba recept,
dýňová bageta kořenov,
recept bageta,
recept na bagetu,
francouzské kořenové bagety,
bageta,
recept na koren pecivo,
včera recept na kořenový chleba,
preferement pečení,
pečivo kořen,
pekarny ktere pecou korenovy chleba,
kváskový kořenová bageta,
recepty za 10 kořen,
kořen-bageta
Suroviny:
voda,
mouka chlebová pšeničná,
droždí,
voda,
mouka žitná chlebová,
mouka chlebová pšeničná,
mouka hladká,
kmín drcený,
sůl,
droždí
Komentáře (12)
Preferement milujem, už si tykáme...
Som zvedavá, či sa niekedy dám aj na pečenie s kváskom. Stále mám z neho rešpekt.
Zvýšila som množstvo žitnej múky na 100 g, taktiež po skúsenostiach s ciabattou aj vody som dala viac, ako je uvedené v recepte (asi o 40 g!). A pretože sa mi nechcelo robiť bagety, spravila som dva zakrútené korene...pridávam foto ako dôkaz.
Vďaka za skvelý recept!
Eja57: to je účel - vyprovokovat, abyste vyzkoušeli