Cuketovomandlová pizza bez mouky

hosta Kuchařka: hosta

Bezmasá jídla 5 názorů

Suroviny

2-3 menší cukety
100 g mandlí
2 vejce
2 lžíce olivového oleje
1 lžička sušeného oregana
1 lžička sušené bazalky
sůl
400 g sekaných rajčat (nebo 3 větší rajčata syrová)
1 lžíce hnědého cukru
česnek
bazalka
oregano
8 bílých žampionů
hrst oliv
1-2 naťové cibulky
100 strouhané Mozzarelly (nebo jiného sýra)
pár lístků zelené bazalky
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Neloupanou cuketu nastrouháme na hrubém struhadle, posolíme a necháme pustit vodu.

  2. Potom na cedníku a pak pomocí papírových utěrek důkladně zbavíme tekutiny, v míse smícháme s na jemno nastrouhanými neloupanými mandlemi, vajíčkem, přidáme olej a sušené bylinky.

  3. Na plechu vyloženém pečicím papírem uděláme asi 1 cm vysoký kulatý tvar pizzy a pečeme asi 20 minut v troubě, vyhřáté asi na 170st., dokud nezačnou hnědnout okraje, těsto je suché a jde odloupnout z papíru.

  4. Mezitím si připravíme rajčatovou omáčku - posekaná rajčata podle chutí osladíme, osolíme, přidáme sušené oregano, česnek a bazalku.

  5. Upečený základ pizzy potřeme omáčkou, poházíme žampiony, olivami a nakrájenou cibulkou a posypeme nastrouhaným sýrem.

  6. Dáme dopéci při zvýšené teplotě ještě asi 15-20 minut, můžete v závěru použít i gril.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 215 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cuketovomandlová pizza bez mouky

Tématické fráze: vafle z mozzarely základ na pizzu bez bez mouky pizza z mozzarely bez mouky pizza z mozzarely bez mouky