Briošky - brioche

jipohe Kuchařka: jipohe

Moučníky , Drobné pečivo, Kynuté 8 názorů

Suroviny

2,5 PL cukru
15 g kvasnic
250 g hladké mouky
3 vejce + 1 vejce na potření
1/2 KL soli
125 g másla
35 ml mléka
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do mléka dáme cukr droždí a trošku mouky, necháme asi 15 minut vzejít kvásek, přidáme zbylou mouku, vejce, sůl a necháme robot řádně promíchat, až se těsto přestane lepit na stěny.

  2. Po částech přidáváme máslo a vždy čekáme, až se každá část řádně zapracuje do těsta. Těsto necháme robotu vypracovat, až se leskne. Nyní ho dáme na dvě hodiny do lednice.

  3. Těsto znova prohněteme a dáme kynout na 1 a 1/2hodiny nebo na noc do lednice.

  4. Nyní ho rozdělíme po 35 g a umotáme spirálky anebo dáme do brioškových formiček. Necháme kynout dalších 1 a 1/2 hodiny.

  5. Potřeme vajíčkem smíchaným s troškou mléka, sypeme mákem a pečeme v rozpálené troubě na 230°C cca 15 minut.

  6. Rozkrojíme a mažeme máslem anebo marmeládou, jakou máme rádi.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Briošky - brioche

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • jipohe jipohe(autorka receptu)

    Mléka je doopravdy jen 35ml a to je jen na kvásek. Těsto vypracují vajíčka a tuk, který musí mít pokojovou teplotu.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Tak já vám tedy budu věřit, děkuji:-K

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    ivulinka: Ivi, ale v receptu jdou do těsta 3 vejce - to je také "tekutina" a ne malé množství;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    ivulinka: Vyzkoušej, uvidíš, že to funguje. Máslo se dává změklé, nerozpouští se.
    250 g mouky není mnoho ;-) Těsto je trošku tužší než na běžné buchty.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    zizala: já tedy nevím, ale v 35 ml mléka sotva vykynou kvasnice a že by vejce a rozpuštěné máslo stačilo na 250 g mouky?
    Z takového poměru surovin bych asi těsto nevypracovala...

    Odpovědět

  • zizala zizala

    ivulinka: Mně se množství mléka zdá dostatečné ;-) Do briošek se moc tekutiny nedává, je tam dost vajec a másla. Já mám ve svém receptu 2 polévkové lžíce tekutiny na 375 g mouky.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Prosím autorku, aby opravila množství mléka, děkuji;-):-K

    Odpovědět

Tématické fráze: briosky brioche moua briošky recept testo na brios jakou mouku do briosek těsto na briošky briožky brioche tvarohový briosche briošek máslové brioche recep francouzke brios odpalované těsto na briošky briosky testo vynikajici recept na brios domaci brioche recept brioshe recept testo brioche

Zapomněl/a jsem heslo