Briošky

ruzena Kuchařka: ruzena

Doba přípravy: 60 8 porcí Domácí pekárna 12 názorů

Suroviny

400 g hladké mouky
50 g cukru krupice
70 g rozpuštěného másla
180 ml vlažného mléka
1 žloutek
1 vanilkový cukr
1 sáček sušeného droždí
citronová kůra
špetka soli
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme nejprve tekuté suroviny, pak sypké a zapneme pekárnu na program "těsto" a necháme projít celým programem.

  2. Když nám pekárna oznámí, že je hotovo (zapípáním), tak těsto vyndáme, rozdělíme ho na části a každou část připraveného těsta vyválíme a smotáme.

  3. Vše přendáme na plech s pečícím papírem a ještě necháme 30 minut dokynout.

  4. Pak si rozšleháme vajíčko a mašlovačkou každý kousek pěkně potřeme vajíčkem a posypem celým mákem.

  5. Dáme do předehřáté trouby upéct, asi na 180°C, ale troubu si hlídáme, neboť nám každému peče jinak. Pečeme do zlatova. Po upečení briošky ihned sundáme z plechu na talíř a necháme vychladnout. No a pak už jen konzumujeme.

Poznámka

Recept jsem našla někde na netu. Dlouho jsem váhala s vyzkoušením. Dneska mě to nějak nakoplo a šla jsem do toho .Udělala jsem jen z půl dávky na zkoušku. Briošky jsou moc dobré, můžu doporučit.

Samozřejmě jdou udělat i ručně, pro ty, co nemají domácí pekárnu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Briošky

Tématické fráze: briošky recept na briošky briošky recept brioška recept brioška brioška z domácí pekárny birošky briošky z domácí pekárny brioška z pekárny briošky z pekárny brijosky recept na briošky z pekárny briošky recepty bryjosky briožky francouzské briošky brijoška recept briošky v pekárně brijozky brioškz recept

Zapomněl/a jsem heslo