

Hovězí plec pečená
Suroviny
- 4 dkg slaniny
- 800 g plece loupané
- 1 velká cibule
- 10 stroužků česneku
- sádlo
- provensálské koření
- pepř
- sůl
- lžíce mouky
- (na knedlíky)
- 3 dkg slaniny
- 1 malou cibulku
- 3 rohlíky
- 2 vejce
- 1 dcl mléka
- petrželka
- sůl
- hrubá mouka
Postup přípravy receptu
Hovězí maso prošpikujeme, obalíme v provensálském koření, posolíme a opepříme. Vymažeme pekáček sádlem, na dno dáme nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek a vložíme hovězí maso.
Pečeme za občasného podlévání a obracení masa pod pokličkou asi 1,5 hodiny. Potom maso vyndáme a nakrájíme, šťávu zaprášíme moukou, maso vložíme zpět a ještě chvilku propečeme.
Na knedlíky rozpustíme na pánvi slaninu, osmahneme na ní cibulku a když začne zlátnout přidáme nakrájený rohlík a mírně opečeme ze všech stran. Potom vše přendáme do mísy, zalijeme v mléce rozmíchanými vejci.
Přisolíme, promícháme s nakrájenou petrželkou a přisypeme asi 6 lžic mouky. Zaděláme těsto a připravíme z něho jednu šišku knedlíku, který vaříme 25 minut a nakrájíme na plátky.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 520 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Hovězí plec pečená
-
Daniela: Mne to taky za tu hodinu a pul nezmekne, pecu tak dvakrat dele, 150-200, jsou taci co nechavaji na jeste nizsich teplotach "pres noc" a vychvaluji jaka je to pecka
-
Musím recept nadmíru pochválit!!! Jen jsem si do provensálky přidal na obalení trošku domácího chilli a špetku country koření a musím říct,že je to opravdová pecka
-
Daniela:Ale je
, prvni odstavec:"Pečeme za občasného podlévání a obracení masa pod pokličkou asi 1,5 hodiny."
Ja osobne pouzivam trochu jiny postup pripravy.Maso prudce osmazim na panvicce, aby se zatahlo a pak teprve pecu na cca 180 v troube pod poklici, pred koncem uz otevrene, aby chytilo barvu. -
Vsichni jenom chvali.. A ja to mela jako podešev. Nemam s pecinkou zkusenost. Potrebuju vedet na kolik se to pece, jestli se to podleva, coz tam neni napsane..www.toprecepty.cz
-
Recept mě zaujal a tak už mám maso v troubě,jsem zvědavá provensálské bylinky mám ráda.
-
Tak tento recept chválím nadevše
nemá chybu!!!Měl jsem strach z knedlíků, nikdy jsem je nedělal, ale naštěstí se zadařilo a ještě jsem si šplhnul u rodičů!!
moc děkuji
-
Sidero, dnes vařím oběd podle Tebe, moc se těším. Díky za tento recept!
-
Eliza:
Dobrý den, také jsem neuměla knedlíky a ráda bych poradila - v robotu je zaděláte bez námahy a stresu a když je ještě pak budete vařit v páře (ve velkém hrnci asi 0,5l vody, na to položit napařovací skládací podložku a na to knedlíky), výsledek vás ohromí. Dělám tímto způsobem kynuté a houskové knedlíky už pár let, jsou vynikající a nadýchané. Můžu vám poslat recept,chcete-li. marie875504@centrum.cz -
bylato neuvěřitelná ňamka
-
Vynikající, jak maso, tak knedlíky.Díky.polednici926seznam.cz
-
Dnes jsem to uvařila k obědu. Bylo to vynikající...i knedlík se mi povedl
.
-
dnes to vařím, přítel vybral tak dáme vědět jak to dopadlo, vypadá to úžasně- mno zdaví to asi moc nebude, ale jednou za čas můžeme zhřešit
-
Sidero, hned mě to zaujalo, hlavně díky překrásným fotkám. Rozhodně ukládám, v nejbližší době realizuji a na ty knedlíky jsem přednostně zvědavá, protože knedlíky...
knedlíky já neumím, ale o tyhle se pokusím!!
-
Tak toto vypadá moc dobře!! A na ten knedlík se také chystám. Dávám velký bodík
9.
-
Je to nádhera!+