Hovězí plec pečená

sidera Kuchař:

Hovězí maso 21 názorů

hovězí plec pečená, se špekovým knedlíkem
522
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Suroviny

4 dkg slaniny
800 g plece loupané
1 velká cibule
10 stroužků česneku
sádlo
provensálské koření
pepř
sůl
lžíce mouky
(na knedlíky)
3 dkg slaniny
1 malou cibulku
3 rohlíky
2 vejce
1 dcl mléka
petrželka
sůl
hrubá mouka
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso prošpikujeme, obalíme v provensálském koření, posolíme a opepříme. Vymažeme pekáček sádlem, na dno dáme nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek a vložíme hovězí maso.

  2. Pečeme za občasného podlévání a obracení masa pod pokličkou asi 1,5 hodiny. Potom maso vyndáme a nakrájíme, šťávu zaprášíme moukou, maso vložíme zpět a ještě chvilku propečeme.

  3. Na knedlíky rozpustíme na pánvi slaninu, osmahneme na ní cibulku a když začne zlátnout přidáme nakrájený rohlík a mírně opečeme ze všech stran. Potom vše přendáme do mísy, zalijeme v mléce rozmíchanými vejci.

  4. Přisolíme, promícháme s nakrájenou petrželkou a přisypeme asi 6 lžic mouky. Zaděláme těsto a připravíme z něho jednu šišku knedlíku, který vaříme 25 minut a nakrájíme na plátky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 115 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí plec pečená

  • Stanley110 Stanley110(neregistrovaný)

    Musím recept nadmíru pochválit!!! Jen jsem si do provensálky přidal na obalení trošku domácího chilli a špetku country koření a musím říct,že je to opravdová pecka :yes: :yes: :yes:

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Daniela:Ale je;-), prvni odstavec:"Pečeme za občasného podlévání a obracení masa pod pokličkou asi 1,5 hodiny."
    Ja osobne pouzivam trochu jiny postup pripravy.Maso prudce osmazim na panvicce, aby se zatahlo a pak teprve pecu na cca 180 v troube pod poklici, pred koncem uz otevrene, aby chytilo barvu.

    Odpovědět

  • Daniela Daniela(neregistrovaná)

    Vsichni jenom chvali.. A ja to mela jako podešev. Nemam s pecinkou zkusenost. Potrebuju vedet na kolik se to pece, jestli se to podleva, coz tam neni napsane..www.toprecepty.cz

    Odpovědět

  • lena lena(neregistrovaná)

    Recept mě zaujal a tak už mám maso v troubě,jsem zvědavá provensálské bylinky mám ráda.:yes:

    Odpovědět

  • Julius Julius(neregistrovaný)

    Tak tento recept chválím nadevše :-) nemá chybu!!!Měl jsem strach z knedlíků, nikdy jsem je nedělal, ale naštěstí se zadařilo a ještě jsem si šplhnul u rodičů!! :-8 moc děkuji :yes:

    Odpovědět

  • aaadobromila aaadobromila

    Sidero, dnes vařím oběd podle Tebe, moc se těším. Díky za tento recept!

    Odpovědět

  • Marie Čápová Marie Čápová(neregistrovaný)

    Eliza:
    Dobrý den, také jsem neuměla knedlíky a ráda bych poradila - v robotu je zaděláte bez námahy a stresu a když je ještě pak budete vařit v páře (ve velkém hrnci asi 0,5l vody, na to položit napařovací skládací podložku a na to knedlíky), výsledek vás ohromí. Dělám tímto způsobem kynuté a houskové knedlíky už pár let, jsou vynikající a nadýchané. Můžu vám poslat recept,chcete-li. marie875504@centrum.cz

    Odpovědět

  • lucka34 lucka34(neregistrovaný)

    bylato neuvěřitelná ňamka :-)

    Odpovědět

  • Hanka Hanka(neregistrovaná)

    Vynikající, jak maso, tak knedlíky.Díky.polednici926seznam.cz:-)):-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Hanča Hanča(neregistrovaná)

    :-p:-)):yes::yes:Dnes jsem to uvařila k obědu. Bylo to vynikající...i knedlík se mi povedl:-). :yes::yes:

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    dnes to vařím, přítel vybral tak dáme vědět jak to dopadlo, vypadá to úžasně- mno zdaví to asi moc nebude, ale jednou za čas můžeme zhřešit:-8

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Sidero, hned mě to zaujalo, hlavně díky překrásným fotkám. Rozhodně ukládám, v nejbližší době realizuji a na ty knedlíky jsem přednostně zvědavá, protože knedlíky...:-S knedlíky já neumím, ale o tyhle se pokusím!!:-!:-p

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Tak toto vypadá moc dobře!! A na ten knedlík se také chystám. Dávám velký bodík:yes: 9.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Je to nádhera!+

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Sidera:-)jedním slovem nádhera:yes:,a to špikováné a okořeněné maso:-p:-p.Tohle upeču hned jakmile někde najdu krásné hovězí;-).Už se na to moc těším:-p.Boďku ti posílám už teď,protože při těch krásných fotečkách:-pto ani jinak nejde;-).No a ten voňavý knedlíček k tomu bude samozřejmě také:-D

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo