Medovník III.

cathleen Kuchařka:

Moučníky , Řezy 28 názorů

57

Suroviny

150 g moučkového cukru
60 g másla
1 vejce a 2 žloutky
3 lžíce medu
350 g hladké mouky
1,5 lžičky jedlé sody
Náplň:
250 g krystalového cukru
3 dl mléka
3 žloutky
1/2 vanilkového pudinku
250 g másla
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cukr, máslo, vejce, žloutky a med ušleháme nad parou do zhoustnutí (asi 10 min).

  2. Vmícháme mouku se sodou, nejdříve hákama, pak vařečkou.

  3. Přímo na pečícím papíře si odvážíme půlku těsta = 320 g

  4. Přes rozstříhnutý mikrotenový sáček rozválíme na velikost plechu. Pracujeme poměrně rychle, čím víc je těsto chladnější, tím hůř se vyvaluje. Tlustší kousky krajů můžeme seříznout a těstem nastavit chybějící část plátu.

  5. Pláty po jednom upečeme při 180°C/8-10min. Hotové skládáme na sebe na rovnou plochu.

  6. Cukr na krém zkaramelizujeme. Vlijeme mléko se žloutky a pudinkem a za stálého míchání rozvaříme. V ještě teplém krému rozpustíme máslo a pak krém necháme trochu vychladnout.

  7. Lžící ho naneseme na oba pláty a ty položíme na sebe.

  8. Povrch posypeme kakaem nebo Grankem a medovník necháme provlhnout do druhého dne. Okrojíme okraje, úhledně nakrájíme a můžeme podávat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Medovník III.

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Kokoska::-O tak to taky nechápu, tento medovník jsem dělala už mockrát. Jestli se ti chce, mrkni sem, na sk.topky http://www.toprecepty.sk/recept/1257-medovnik/, kde mám u receptu i fotopostup.
    Těsto se lepí přirozeně, proto ho vyvaluji mezi dvěma mikroteny. A po pečení samozřejmě tvrdé je - to není chyba!:-) Po namazání krémem do druhého dne změkne. Připíšu to do receptu.

    Odpovědět

  • Kokoska Kokoska

    těsto se mi vůbec nepovedlo:no:lepilo se,trhalo a po upečení bylo tvrdý jak šutr:-(nevím kde jsem udělala chybu......postup jsem dodržela...

    Odpovědět

  • silva silva

    Je naprosto vynikající!!! Vyzkoušela jsem jich už hodně, kupovanou Marlenku miluju, ale tento je bezkonkurenčně nejlepší, hned měkký a chuťově opravdu super!!!!!!!!
    :-)

    Odpovědět

  • martina 72 martina 72

    Phamka, do hrnce naleješ vodu a přivedeš ji k varu. Na tento hrnec, ve kterém se vaří voda posadíš další hrnec, do kterého vložíš uvedené suroviny a šleháš nebo vaříš, tomu se říká šlehat nebo vařit nad parou.

    Odpovědět

  • phamka phamka

    jak nd parou ?

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    :-OProč bych měla něco dovolovat? Jak budeš moct, hned fotečky dodej, budu ráda!:-8
    Fotky s postupem jsem dávala na http://www.toprecepty.sk/recept/1257-medovnik/, nechtěla jsem sem dávat stejné...a děkuju:-K

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Válela jsem vychladlé těsto (pokojové teploty). Těsto je krásně měkké, ale tím pádem se dost lepí, takže to válím přímo na pečící folii (kdo nemá tak na pečícím papíře) a přes fresh folii. V jiném receptu, který jsem dělala, je těsto více tuhé, nelepí se tolik, jde huře vyválet, ale hlavně chuťově je pak jinde. Tohle je pro mně 1.
    Jestli Catleen dovolí, tak sem dám ještě pár fotek z přípravy.;-)

    Odpovědět

  • Majka Majka(neregistrovaná)

    Papriko, děkuji za odpověď. Bylo mi jasné, že množství surovin je na 2 plechy. Jenomže někdo peče na malém plechu, někdo v dortové formě (viz. fotografie). A jak se s těstem pracuje? Jde dobře vyválet? - viz. předešlý můj dotaz. Nerada bych opět posilovala ruce. :-)) Někdo radí, že medové těsto udržovat v teple a rychle válet.

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Pekla jsem z dvojité dávky a vyjde to akorát na 4 velké plechy. Ze zde uvedených surovin je to na 2 plechy, které se pak překrojí napůl, jak píše Catleen nahoře.;-)

    Odpovědět

  • Majka Majka(neregistrovaná)

    Tento recept mě velice zaujal. :-)) Chtěla bych se zeptat Papriky na pláty těsta. Upekla jste jenom 2 pláty, které jste pak překrojila napůl, a s překrojením tak vznikly 4 pláty těsta? Nebo jste těsto dělala z dvojnásobné dávky a pekla vlastně 4 velké pláty. Množství surovin je na velký - klasický plech? A pak bych se ráda zeptala jak se s těstem pracuje. Jednou jsem dělala medovník a ten se mi vůbec nedal rozválet. I když jsem pracovala rychle, tak těsto doslova tvrdlo pod rukama a velice špatně ho šlo rozválet na tenké pláty. Děkuji za vysvětlení. Papriko, ten váš medovník na fotce je :yes: :-p

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Vždyť já tu fotku z července dala až dnes ... to jsou poslední dobou dohady :-D:-D:-D Asi budou erupce na slunci nebo mám dlouhé vedení :-D:-D:-D Jdu už raději do té kuchyně.;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    :-8Za fotku z července jsem nechválila - většinu měsíce jsem tu nebyla, nevšimla jsem si jí, tak promiň:-))
    Ale psalas, že dáváš + a přidáš fotečku (tak jsem myslela, že toho, který se dnes chystáš péct).
    Tak ať se ti zase povede a sousedka má radost!:-K:yes:

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Ta fotka je z července a pochvala je tudíž trochu opožděná :-8:-8, ale byl mňam. Ten dnešní asi neochutnám, bude to dárek na jejich rodinnou oslavu. ;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Jé, děkuju. Za pochvalu a předem i za fotku. Medovník nám taky opravdu moc chutná, má ale jednu vadu - velice špatně se od něj člověk odtrhne:-//. I když už jsme jím přeslazení, za chvilku, když slehne, se k němu stejně vracíme:-D Aspoň pro kousínek....:-8

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Dnes jdu péct znovu tento medovník. Dělala jsem jich už několik, včetně toho z kupovaných plátů, ale tenhle je bezkonkurenčně nejlepší:yes::yes::yes:. Pekla jsem ho v červenci na své vlastní narozeniny a všichni říkali, že je lepší než kupovaná Marlenka. Pláty jsem promazávala krémem s převařeného salka (mám ho stále v zásobě). Doufám, že se mi povede i tentokrát protože bude pro mou báječnou sousedku k 50. narozeninám.
    Catleen ode mně máš 1***, ale tady ti mohu dát jen + ;-) a přidám ti sem fotečku:-)

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: nejlepší medovník na plech medovník recept medovník náplň do medovníku medovník na plech medovnik cena medovník prodej medovník nápln recept medovník cena medovníku recept na medovnik prodej medovníku náplň medovník předpis na medovník medovník s pudinkem krém do medovníku krém na medovník medovník recepty medovník předpis domácí medovník

Zapomněl/a jsem heslo