

Pikantní plněné papriky
Suroviny cca 3
- 6 - 7 čerstvých paprik
- 1/2 kg míchaného mletého masa (vepřové a hovězí)
- 1 vejce
- 1 menší cibule
- 1 polévková lžíce solamylu
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžička worcesteru
- 1 lžička jemně strouhaného zázvoru
- 3/4 lžičky soli
- 1/2 lžičky kari
- 1/2 lžičky pepře
- 1/2 lžičky pálivé papriky nebo chilli
- olej
- máslo
Postup přípravy receptu
Do mletého masa přidáme jemně nakrájenou cibuli a všechny ostatní suroviny. Vše spolu řádně promícháme a necháme do druhého dne uležet v lednici.
Z paprik opatrně vykrojíme jadřince a plníme masem, dáme do pekáčku, trochu zakápneme olejem, podlijeme a dáme péct zakryté do trouby přibližně na 45 minut, na 170 - 180 stupňů. Před koncem pečení odkryjeme a přidáme pár kousků másla na zjemnění šťávy. Můžeme podávat s brambory, ale i s kuskusem, nebo rýží.
Poznámka od kuchařky
Já přidávám ještě libeček, ale to už záleží na každého chuti.
Touhle směsí plním i cuketu, nebo lilek, které před plněním trochu osolím a pokapu olivovým olejem a před koncem pečení posypu strouhaným tvrdým sýrem, nebo Hermelínem.
Dají se z toho upéct i karbanátky, které neobaluji, ale peču jen tak na pečícím papíru v troubě.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pikantní plněné papriky
-
Rynaj:
Pékávám v remosce(píšou, že má170 až180°C)
Asi by bylo fajn, dopsat teplotu do rcp...
mysulka: "vykrojíme jadřince"
No, paprika není jádrovina, že -
"Myšulce" velký dík
-
Rynaj: Pečeme přibližně na 170 - 180 stupňů
-
Recept vypadá slibně, zkusil bych to. Bohužel, většina přispěvatelek zapomíná, že s receptem může pracovat i chlap a je to od přispěvovatelek záměr, že neuvede, na kolik stupňů zapékat 45 minut?
Rozsah může být 50 - 250°C. To je rada, jako "respektujte zkušenosti" s vlastní troubou".
I tak za recept děkuji, bohužel mi je kvůli uvedenému, podobně jako řada dalších, zapovězen.
Rynaj -
Už to tisknu sympatickej receptík! Líbí se mi na první pohled!
-
všem moc děkuji za milé komentáře
-
-
Mám ráda plněné papriky
ale takové přísady jsem do mletého masa ještě nepoužila
Moc hezký recept
+
-
Jejda, krásné papriky a ta náplň!
+
-
Plnené papriky na všetky spôsoby sú u nás moc obľúbené
a takto ochutené mäso bude tiež výborné
Ukladám si na paprikovú sezónu
-
-
-
Mišulko, moc pěkný recept, jen bych vyměnila pálivou papriku za sladkou, my ostrý nee, ale to je můj problém.Máš 3.bod
-
Super dobrota - miluji tohle jídlo
-
Leni, bezva ochucené mleté maso, nenapadlo by mě to a ty si zasluhuješ bodíka za bezva nápad