DIA vánočka
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 12 820 kJ / 3 064 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,98 g |
Tuky | 119,85 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 476 mg |
Sodík | 387 mg |
Sůl | 1,89 g |
Sacharidy | 397,91 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 4. 2015 19:07
Karolina: Děkuju, mám radost, že je u vás tato vánočka oblíbená
11. 4. 2015 08:16
Můj otec je cukrovkar s dietou č. 9 a tuhle vánočku si jen a jen chvalí. I já doporučuji :) na 180 jsem to pekla 10 minut a pak na 150 jsem to pekla na 30 minut. Péči to stejně jako světlý korpus :)
22. 12. 2011 21:13
chocolate:
A vy se naučte více tolerance. Každý má právo vyjádřit svůj názor aniž by byl ostatními hned slovně napadán. Náhodou s panem Mrtkou souhlasím. Vánočku dělala moje matka ( mimochodem zkušená cukrářka, která peče na svatbách) a byla opravdu naprosto bez chuti. I sladké dia pečivo může mít chuť. A to, že se pan Mrtka upsal a napsal jedno písmeno špatně je snad lidské a je naprosto nevhodné to kritizovat tady, na chatu o vaření.
A vy se naučte více tolerance. Každý má právo vyjádřit svůj názor aniž by byl ostatními hned slovně napadán. Náhodou s panem Mrtkou souhlasím. Vánočku dělala moje matka ( mimochodem zkušená cukrářka, která peče na svatbách) a byla opravdu naprosto bez chuti. I sladké dia pečivo může mít chuť. A to, že se pan Mrtka upsal a napsal jedno písmeno špatně je snad lidské a je naprosto nevhodné to kritizovat tady, na chatu o vaření.
21. 12. 2011 20:13
Mrtka F.: Mohla bych napsat, že nám takhle chutná a basta Pokud vím, recept dieteticky odpovídá pravidlům pro diabetiky, je žádoucí zvykat diabetiky na méně sladkou chuť a tuky v podobě másla a hodně žloutků nejsou vyhovující. Nikdo vám přece ten recept nenutí
21. 12. 2011 14:39
Mrtka F.:Nauč se česky a pak kritizuj (žloutek).
Vánočka je parádní.
Vánočka je parádní.
21. 12. 2011 13:22
Podle tohoto receptu vyrobíte jen buchtu ve tvaru vánočky. Je tam málo žloudků, místo oleje by mělo být rozpuštěné máslo,je málo sladká i při 100g sladidla.
22. 3. 2010 09:37
Dík za recept.Když podle toho udělám mazanec,tak to asi půjde,viď Vyzkouším a dávám bodík.
22. 12. 2008 09:19
Fajn, že je tady recept na dia vánočku, já jsem se ji ještě nenaučila plést a ani teda nemám snahu se to naučit Vím,že jsou někde postupy i video A jinak co se týče sladidel na pečení, tak mám moc dobrou zkušenost s tímto, neztrácí sladivost, je 3 x sladší než cukr. A pokud teda na odkaz kliknete, tak prozkoumejte i ostatní sortiment http://www.norvita.cz/cze/index.php?action=detail&...
20. 12. 2008 22:35
Vitastar je v takové skleničce, má červený obal a červené víčko. Prý existuje ještě modrý, ale ten jsem ještě neviděla. Některá sladidla nejsou vhodná na tepelnou úpravu, vitastar se hodí na oboje. I do krémů je chutný, což se o všech říct nedá.
20. 12. 2008 22:32
Tak to bude horší, tady se těžko radí, každá trouba peče trochu jinak. Ale půl hodiny určitě. Já mám na pečení moučníků takovou "fintu": když začne z trouby vonět, už hlídám, aby to nespálila. Tedy, když na to nezapomenu a někam neodejdu...
20. 12. 2008 22:31
Určitě to je i pro nediabetiky. Ten Vitastar jsem ještě neviděla, ale každý diacukr musíme přepočítávat .
20. 12. 2008 22:25
Zizalko, prosím tě, ještě, kdyby to šlo, jak dlouho to asi pečeš?
20. 12. 2008 22:24
Ale i nediabetici si tuhle vánočku můžou upéct, jen dají místo sladidla normální cukr, na tohle množství mouky bych to viděla na 100-150 g.
20. 12. 2008 22:23
Jojo, ono je jich víc druhů, poslední dobou prodávají Vitastar, ten sladí čtyřikrát víc než cukr, musí se s ním hodně opatrně. Sorbit je taková klasika.
20. 12. 2008 22:19
Sorbit je asi umělé sladidlo, že?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 3 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 13 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno 9. 5. 2024 08:30
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno 9. 5. 2024 06:45
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Právě bylo uvařeno:
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
Marie65 uvařila před 1 hodinou
Kynuté těsto na štrúdl
Sei uvařila před 2 hodinami
Meruňkový makovec
Petra Dvor. uvařila před 2 hodinami
Jarní křupavý salát
clova uvařila před 13 hodinami
Sváteční koláčky
hkleslova@seznam.cz uvařil před 13 hodinami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
RenKa73 uvařila před 16 hodinami
Chřest s jahodami a mozzarelou
bludicky uvařila před 16 hodinami
Zeleninové lívanečky
vendyb uvařila před 16 hodinami
Toastová pizza v troubě
Duchy29 uvařila před 16 hodinami
Rybízovo-jogurtový koktejl
jankohrasko uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak nejlépe uchovat upečenou vánočku? Vyzkoušejte 5 tipů pro správné skladování
Těchto pět znamení nepouštějte ke grilu: Berani umí jen poučovat, Lvi se nesoustředí a snadno spálí všechno maso
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Další recepty
Tématické fráze: dia vánočka dia vánočka recept vánočka pro diabetiky nejlepsi vanocka dia recept na dia vánočku vánočka dia dia vánočka recepty dietní vánočka vánoční cukroví dia dia vánoční cukroví dia vánoční cukroví recepty dia recepty diabetická vánočka dia mazanec dia pečivo diavánočka recept dia vánočka muffiny ty nejlepší recept špaldová vánočka dia pecivo recepty
Suroviny: mouka polohrubá, tvaroh měkký, žloutek, sůl, kůra citronová, mléko, olej, sladidlo umělé, prášek do pečiva, rozinky, mandle
DIA vánočka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxEp
17 názorů