

Vánočka pro diabetiky
Suroviny
- 500 g hladké mouky
- 250 g tvarohu
- 5 dkg sypkého sladidla na bázi steviol-glykosidů (lze koupit v Kauflandu)
- 15 dkg másla (nebo Hery)
- 2 vejce
- 2 vrchovaté lžíce rozinek v rumu
- 4 lžíce mléka
- 2 prášky do pečiva
- citronová kůra
- špetka soli
- 6 dkg sekaných mandlí
- vanilkový extrakt
Postup přípravy receptu
Cukr, vejce, máslo a tvaroh utřít, pak přidat ostatní.
Uplést vánočku, potřít vejcem, posypat mandlemi.
Péct ve vyhřáté troubě na 170-180°C 20 minut, pak stáhnout teplotu na 150-160°C a péct ještě asi 20 minut. Zkusit špejlí, zda se těsto na špejli nelepí.
Poznámka od kuchařky
Vánočka je tak chutná, že než jsem ji stihla vyfotit, tak mi děti kus snědly.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vánočka pro diabetiky
K receptu nejsou žádné komentáře.