Postup přípravy
Krok 1: Umyté čerešne naložíme do fliaš, pridáme k nim sladidlo, zalejeme vodou a na vrch dáme trocha kys. citrónovej.
Krok 2: Fľaše uzavrieme a sterilizujeme 10 minut.
Zveřejněno 20. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dia trešnový kompot
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98RP
Moje poznámka
Dia trešnový kompot
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98RP
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 10 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 11 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 21 minutami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 13 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 13 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 14 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 16 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 16 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 16 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 17 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 18 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 18 hodinami
Tématické fráze:
dia zavařování,
dia kompóty,
dia kompoty recepty,
dia kompot,
tresnovy kompot dia,
zavařování dia,
dia kompoty recept,
zavařování třešní pro diabetiky,
zavarovani dia kompotu,
zavarovaní tresni dia,
recepty na dia kompoty,
dia kompot recept,
dia zavařeniny,
recept na dia kompot,
zavařování pro diabetiky,
dia třešňový kompot,
zavarovani tresni bez cukru,
dia cukr na zavařování,
sterilizace kompotů,
zavařujeme dia
Suroviny:
třešně,
sacharin,
kyselina citronová,
voda
Komentáře (9)
Při zavařování se snažím obecně vyhýbat cukru (ovoce ho má samo o sobě dost). Na marmelády a džemy výhradně diaželírovací cukr (laik rozdíl nepozná).
Kompoty, když už přisladit, tak maximálně fruktozou - tady nevím, co to je za druh třešní - i to je důležité (tmavé chrupky cukr nepotřebují) -
Tady odhaduji, že bych dala na dané množství vody 1 PL fruktozy a půl lžičky kyseliny citronové.
Jinak tenhle recept je opsaný ze staré kuchařky, neříkám, že ve své době byl špatný, tehdy nic jiného neexistovvalo, ale dnes máme lepší a účinnější sladidla.
Navíc dávat sem neúplné recepty, kdy si musím jinde najít dobu sterilizace,když to neznám....tak radši použiju recept, který je napsán se vším všudy