Světlý medovník
Suroviny pro 20
20
Nutriční hodnoty
Energie | 43 412 kJ / 10 376 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 208,63 g |
Tuky | 350,61 g |
Vláknina | 36,75 g |
Cholesterol | 1,74 g |
Sodík | 10,73 g |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 1 578,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Hlavní fotka je medovník ze 4 plátů, který jsem dělala před 2 měsíci - ingredince jsou stejné, akorát recept je upravený pro 4 pláty.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 11. 2020 10:42
katyvypl: Krasny den, Katy, moc dekuji za zpravu
Ja bych jen po letech zmenila heru na maslo a pridavam do testa trochu holandskeho kakaa, aby byly platy tmavsi. Moc zdravim!
Ja bych jen po letech zmenila heru na maslo a pridavam do testa trochu holandskeho kakaa, aby byly platy tmavsi. Moc zdravim!
1. 11. 2020 10:29
Už dlouho sem chci napsat, že je to báječný recept. Včera jsem zase pekla, tak konečně píši. Když jsem poprvé viděla bochánky těsta, nevěřila jsem, že půjdou vyválet na velký plech. Ale s těstem se pracuje jedna báseň. Ve srovnání s klasickým medovníkem je tohle jasný vítěz, moc děkuji za recept.
3. 7. 2018 22:01
bartja: Tak já to zkusím, přinejhorším přidělám další. Mám opravdu veliké plechy, 35 x 43 cm.
3. 7. 2018 21:57
katyvypl: Dobrý den, klasický velký plech do trouby
3. 7. 2018 21:53
Prosím na jak velký plech válíte těsto? Chtěla bych synovi upéct tento medovník k narozeninám a nevím, zda toto množství bude dostačující, či ho zdvojnásobit... Medovník bych potřebovala totiž opravdu velký.
15. 10. 2015 16:25
O víkendu jsme se do toho pustily s dcerou. Já uhnětla těsto a zbytek to nejdůležitější už bylo na dceři, prý mě k tomu nepustí , takže jsem ji přenechala žezlo a Lenka vyvalovala, trochu se u toho rozčilovala, ale nakonec to dala a byl úžasný Dala jsem celé kilo mouky a z té potom odebrala tři lžíce mouky a místo mouky přidala tři lžíce kakaa. Měly jsme světlý salkový krém, takže jsme chtěly těsto tmavé. Opravdu je chutný a za víkend se snědl.
16. 9. 2013 18:59
bystrouska: Super! Dobrou chuť!
16. 9. 2013 18:50
Upekla jsem svůj první medovník a je to paráda. S těstem se dobře pracovalo, medovník je moc dobrý, není tak sladký, prostě super. Jako důkaz jsem přidala fotky a + bod.
13. 9. 2013 16:59
Lenka: Děkuji, Leni. Množství cukru jsem upravila. Pokud bych to dělala podle původního receptu, tak by se mělo dávat více jak půl kila cukru. Dobrou chuť!
13. 9. 2013 16:37
Hlásím, že medovník je výborný. Měkký byl už včera (druhý den po upečení), ale dnes je o hodně lepší. Nejvíc oceňuji, že ač má lehce medovou chuť, není přeslazený jako většina ostatních medovníků.
11. 9. 2013 19:54
Lenka: Snad to lednička uhlídá
11. 9. 2013 19:44
Medovník je už promazaný, i krém je nad očekávání dobrý. Marmeládu jsem použila domácí višňovou. Takže už zbývá jen omotat ledničku ostnatým drátem a obložit dynamitem, aby se mohl náležitě uležet.
11. 9. 2013 18:14
Lenka: Leni, díky za zprávu. Jsem ráda, že se placky povedly, dejte mi pak vědět, jak Vám medovník chutnal Zatím se mějte
11. 9. 2013 16:56
Tak jsem konečně našla čas k vyzkoušení. Omlouvám se za všechny pochybnosti, těsto je naprosto skvělé. Po zpracování těsta i s podsypáváním placek při válení mi zbylo přesně 170 g mouky (z 1 kg). Mám upečených krásných 6 placek na celý velký plech. S těstem se pracovalo výborně, teď čekám až vychladne krupice. Jestli bude konečný výsledek tak dobrý, jak je snadno a lehce vyrobitelný, tak se už nemůžu dočkat.
6. 8. 2013 18:46
Lenka: Ani já se nechci hádat a věřím, že ten recept přijde někomu zvláštní. Jelikož se vejce, cukr a tuk na začátku rozpustí, tak je pak té hmoty celkem dost (ten cukr ode dna malinko karamelizuje). Je mi sice jenom dvacet let, ale zvládla jsem to Hezký den
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 3 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 12 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 13 hodinami
Banana split
Přidáno před 13 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 3 minutami
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 14 minutami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 2 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 2 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 4 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 5 hodinami
Hovězí na zázvoru a česneku
Helenecka 21 uvařila před 6 hodinami
Tvarohové muffiny s ovocem
Kacennaa uvařila před 6 hodinami
Focaccia s rozmarýnem a černými olivami
Adlla uvařila před 6 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Babrlik uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Začínáte pěstovat rajčata? Základní výbava vyjde zhruba na 400 Kč, potřeba jsou správné květináče, zemina i tyčky
Buchty po ránu: Apple pie podle Josefa Maršálka. Na americký koláč se šťavnatými jablky je potřeba správná mouka
Další recepty
Tématické fráze: domácí medovník na plech medovník recept krém na medovník z kaše medovník na plech recept na medovník jak upect medovnik medovník bez mouky medovnik s marmeládou medovník recept na plech medovnik bez vajec mouka do medovníku domácí medovník s krupicí recept medovník na plechu medovník recept 700 g mouky medovník-recept medovník krém do medovníku medovnk domácí medovník krém krem z krupice do medovniku
Suroviny: cukr, mléko, med, máslo, soda jedlá, vejce, mouka hladká, kakao holandské, mléko, krupice, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, rum, ořechy mleté, marmeláda rybízová
Světlý medovník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QX1l
23 názorů