

Máslová krupková polévka
Suroviny
- 50 g másla
- 35 g hladké mouky
- 1,5 l hovězího vývaru
- 40 g menších krupek
- 100 g strouhané kořenové zeleniny
- mletý pepř
- sůl
- petrželová nať
Postup přípravy receptu
Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, za stálého míchání ji rozředíme vývarem a 20-30 minut provaříme. Ke konci varu přidáme i zeleninu.
Propláchnuté krupky uvaříme v části vývaru doměkka, pak je i s vývarem přidáme do polévky.
Opepříme, dosolíme, ještě přivedeme k varu a polévku vypneme. Pak můžeme ochutit i sekanou petrželovou natí.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Máslová krupková polévka
K receptu nejsou žádné komentáře.