Máslová krupková polévka

cathleen Kuchařka: cathleen

Polévky 0 názorů

Suroviny

50 g másla
35 g hladké mouky
1,5 l hovězího vývaru
40 g menších krupek
100 g strouhané kořenové zeleniny
mletý pepř
sůl
petrželová nať
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, za stálého míchání ji rozředíme vývarem a 20-30 minut provaříme. Ke konci varu přidáme i zeleninu.

  2. Propláchnuté krupky uvaříme v části vývaru doměkka, pak je i s vývarem přidáme do polévky.
    Opepříme, dosolíme, ještě přivedeme k varu a polévku vypneme. Pak můžeme ochutit i sekanou petrželovou natí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Máslová krupková polévka

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: krůpková polévka polévka krupková krupková polévka recept pagáče kroupová krupková polévka krupkova polévka recepty maslova jiska do vyvaru

Zapomněl/a jsem heslo