Máslová krupková polévka

Suroviny

50 g másla
35 g hladké mouky
1,5 l hovězího vývaru
40 g menších krupek
100 g strouhané kořenové zeleniny
mletý pepř
sůl
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, za stálého míchání ji rozředíme vývarem a 20-30 minut provaříme. Ke konci varu přidáme i zeleninu.

  2. Propláchnuté krupky uvaříme v části vývaru doměkka, pak je i s vývarem přidáme do polévky.
    Opepříme, dosolíme, ještě přivedeme k varu a polévku vypneme. Pak můžeme ochutit i sekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu Máslová krupková polévka

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: krůpková polévka polévka krupková krupková polévka recept pagáče polevka.krupkova krupková polivka krupkova krupcova polevka polevkakrupkova plévka krupková recept krupková polevka maslova polevka recept na krupkovou polévku brokolicová polévka recept polévka s maslovou jíšku kroupová krupková polévka krupkova polévka recepty maslova jiska do vyvaru