Kuře po Vracovsku

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 120 minut 6 porcí Drůbeží maso 18 názorů

Suroviny

2,6 kg větší kuře
15 dkg másla
0,5 l kuřecího vývaru
20 dkg mrkve
20 dkg kedluben
20 dkg pórku
20 dkg zeleného hrášku
3 dl smetany
1 lžíce hladké mouky
1 citrón
1 dl bílého vína
mletá paprika
2 rajčata
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuře si naporcujeme, osolíme, opepříme a lehce poprášíme mletou paprikou.

  2. Naskládáme do pekáče, podlijme kuřecím vývarem, poklademe kousky másla a za občasného přelití upečeme doměkka a křupava.

  3. Jednotlivé porce upečeného kuřete vyjmeme a udržujeme teplé.

  4. Do výpeku vložíme veškerou na nudličky pokrájenou zeleninu a podusíme, dokud není měkká.

  5. Zahustíme smetanou s jednou lžící rozmíchané hl. mouky.

  6. Dochutíme šťávou z půlky citrónu a bílým vínem. Případně dle chuti a potřeby dosolíme.

  7. Porce kuřete při servírování klademe na smetano-zeleninovou omáčku a podáváme s vařenými brambory – nejlépe malé nové ve slupce.

Poznámka

Zdroj: Jihomoravská kuchařka - cena 9,-Kčs - lehce upraveno dle vlastních potřeb, možností a chutí.

Město Vracov leží v rovinaté krajině mezi Strážnicí a Kyjovem. Na svazích otočených k jihu se pěstuje vinná réva.Severně od hlavní silnice se pak nacházejí habánské vinné sklepy.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 159 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře po Vracovsku

Předchozí 1 2

Tématické fráze: veprove po vracovsku kure do krupava kuře v receptech kuře po vacenovicerajce jak se děla kuře kčs houby ve vracově do křupava upečené kuře. profi recepty mrkvová pomazánka rodné číslo kuřat vacenovice rajce jak upect kuře do křupava