Uzený bůček v udírně LOKOMOTIVA

phaeton Kuchař: phaeton

Doba přípravy: 4-5hod Vepřové maso 22 názorů

Suroviny

Syrový bůček
sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do udírny se vejde 5kg masa, nakrájíme ho na cca 0,5kg kusy.

  2. Nasolíme docela dost, nebát se toho!

  3. Do vytopené udírny, kde topíme tvrdým dřevem (hruška, švestka atd ), pokládáme maso, můžeme i na sebe.

  4. Občas otočit. Nic jiného! Nebudete věřit, co ta lokomotiva dokáže. Opravdu super, kdo neochutnal, neuvěří.
    Dělám to už tři roky, každý měsíc a tu udírnu jsem kupovat v té době za 1800 Kč.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 159 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Uzený bůček v udírně LOKOMOTIVA

  • Marta Marta (neregistrovaný)

    Martin: Dobry den jdu to taky udit v lokomotive muže byt buk a dub a stačí to v soli anebo naložit do marinady.

    Odpovědět

  • Martin Martin(neregistrovaný)

    Dobrý večer ještě jsem v lokomotivě nenudily mužů používat jen buk? Ma někdo skutečnost s topolem díky jak jsem viděl obrázek tak je oheň v malém grilu a maso ve velikém grilu je tak nebo se milim:-(

    Odpovědět

  • Martin Martin(neregistrovaný)

    Dobrý večer ještě jsem v lokomotivě nenudily mužů používat jen buk? Ma někdo skutečnost s topolem díky jak jsem viděl obrázek tak je oheň v malém grilu a maso ve velikém grilu je tak nebo se milim:-(

    Odpovědět

  • phaeton phaeton(neregistrovaný)

    jirkora:Opravdu jo, nikdo mi to neveri ale kdyz to videli koukali jako blazen.Chce to vyzkouset, a opravdu nedalam reklamu na tento vyrobek.

    Odpovědět

  • jirkora jirkora

    phaeton "jirkora:Myslel jsem že kdo jsem chodí,ví jak udit.Omlouvám se"
    Nemusíš se omlouvat,jen nevěřím že udíš hruškou ,bez nakládání a ještě nandáš maso nasebe.Aby to bylo dobré:-//:-//

    Odpovědět

  • honza honza(neregistrovaná)

    janek53:Proč škoda?

    Odpovědět

  • Honza Honza(neregistrovaná)

    Pavol:O.k.ale já se bavím o rychlo uzení,vím i že se udí uplně v jiné udírně,to nemění můj názor na to že kdo neochutnal neuvěří.Fajn den Honza

    Pavol:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    My sme doma nikdy nezabíjali a neúdili, ako by aj v meste, aj keď sme bývali v rodinnom doem. Ale pýtala som sa manžela, ktorý pochádza z dediny a zabíjali a údili aj 2x ročne. A potvrdil mi do bodky spôsob údenia, aký tu popisuje Pavol (neregistrovaný/á). Presne takto nielen oni, ale každý v dedine údil. Len podotkol, že pre lepšiu vôňu a chuť údeného mäsa vždy ku drevu na údenie pridávali aj borievku ( jalovec ).

    Odpovědět

  • Pavol Pavol(neregistrovaný)

    Toto nie je udenie ako konzervovanie ale sušenie mäsa a može sa stať že sa dostavia nevoľnosti po otrávenom mäse. Mäso músí byť presiaknuté soľou do hlbky aby sa neskazilo a patrične aj dymom.
    Kvalita udeného mäsa závisí od pácu (lák)v ktorom sa pripravuje mäso pred udením.www.toprecepty.cz

    Odpovědět

  • Pavol Pavol(neregistrovaný)

    Vážení domáci udiari!
    Spôsob udenie mäsa sa rozdeľuje na krátkodobé konzervovanie a na dlhodobé konzervovanie. Správna metóde a kvalitná bez tlakového udenia je taká že mäso po dozretí 24-30 hod v miestnosti 0-5 stupňov
    sa nasolí takmer 1mm vrstvou soli a uloží do dreveného koryta alebo
    antikorovej nádoby. Po dvoch dňoch ležania v chlade sa uvarí nálev.
    Skladá sa zo soli, korenia (viac druhov) a rasci a mletého cesnaku.
    Vychladený nálev musí byť príjemný a korenistý na chuť. Celé mäso
    by sa malo zaliať týmto nálevom na dobu 1-2 týždne. Teplota udiaceho dymu by nemal byť viac ako 10 stupňov. POčet dní udenia závisí od hrúbky mäsa. Posledný deň udenia nastáva takzvané sušenie
    dymom kde teplota môže byť už i viac stupňov. Ľudovo sme tomu hovorili osmahnutie ohňom. Takto upravené mäso sa môže skladovať zavesené na špagáte aj 6 mesiacov pri teplote do 10 stupňov.Takto ide robiť šunku, rebrá slaninu, klobásy, tlačenku bôčik. www.toprecepty.czwww.toprecepty.cz

    magdalenka:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    phaeton: Mi se to líbí. Udíme každý rok, takže víc k tomu nepotřebuji.;-) Jen se zeptám..jen sůl? Česnek nedáváš??:-O Joo a vítej na Topreceptech;-):-K Ten uzák máme podobný, je skvělý, ale používáme ho jen v létě:-). V zimě máme klasiku a hlavně!!! Ovocné dřevo!!;-) Ale hruška rozhodně ne!!!

    Odpovědět

  • janek53 janek53

    Dovolím si drobný názor - škoda masa;-(

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    Pokud nejde jen o rafinovanou reklamu na ten vehikl (který se mi mimochodem líbí), tak mě učili, že maso se v udírně nemá dotýkat navzájem. Ale možná už to neplatí...:-//
    No, když mu to kamarádi ..... (jedí), tak proč ne:-))

    Odpovědět

  • snazilka snazilka

    Manžel nemá lokomotivu, ale maso na uzení vždycky nakládá a nějak si to bez česneku nedovedu představit...

    Odpovědět

  • Honza Honza(neregistrovaná)

    tejaja:Problém by to nebyl:-pDělám to v jedné malé hospůdce když se domluvíme s kamarady:-O

    tejaja:

    tejaja:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: uzeni bučku domaci uzeny bucek jak naložit bůček na uzení naložení bůčku na uzení uzený bůček recept na domácí uzený bůček doba uzení bůčku gril lokomotiva diskuze uzení masa v domácích udírnách uzený bůček recept udíme buček bucek na uzeni domácí udírny a uzení uzeni v lokomotyve uzený buček recepty jak vyudit bůček grilování v lokomotivě uzení masa diskuze lák na uzený bůček jak se udí buček