Uzený bůček v udírně LOKOMOTIVA
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 9. 2017 11:07
27. 5. 2014 23:45

27. 5. 2014 23:42

18. 12. 2013 13:27
18. 12. 2013 12:59
Nemusíš se omlouvat,jen nevěřím že udíš hruškou ,bez nakládání a ještě nandáš maso nasebe.Aby to bylo dobré


18. 12. 2013 10:26
18. 12. 2013 10:25
Pavol:
18. 12. 2013 09:48
18. 12. 2013 08:50
Kvalita udeného mäsa závisí od pácu (lák)v ktorom sa pripravuje mäso pred udením.www.toprecepty.cz
18. 12. 2013 08:42
Spôsob udenie mäsa sa rozdeľuje na krátkodobé konzervovanie a na dlhodobé konzervovanie. Správna metóde a kvalitná bez tlakového udenia je taká že mäso po dozretí 24-30 hod v miestnosti 0-5 stupňov
sa nasolí takmer 1mm vrstvou soli a uloží do dreveného koryta alebo
antikorovej nádoby. Po dvoch dňoch ležania v chlade sa uvarí nálev.
Skladá sa zo soli, korenia (viac druhov) a rasci a mletého cesnaku.
Vychladený nálev musí byť príjemný a korenistý na chuť. Celé mäso
by sa malo zaliať týmto nálevom na dobu 1-2 týždne. Teplota udiaceho dymu by nemal byť viac ako 10 stupňov. POčet dní udenia závisí od hrúbky mäsa. Posledný deň udenia nastáva takzvané sušenie
dymom kde teplota môže byť už i viac stupňov. Ľudovo sme tomu hovorili osmahnutie ohňom. Takto upravené mäso sa môže skladovať zavesené na špagáte aj 6 mesiacov pri teplote do 10 stupňov.Takto ide robiť šunku, rebrá slaninu, klobásy, tlačenku bôčik. www.toprecepty.czwww.toprecepty.cz
magdalenka:
17. 12. 2013 22:00






17. 12. 2013 19:27

17. 12. 2013 19:06

No, když mu to kamarádi ..... (jedí), tak proč ne

17. 12. 2013 18:18
17. 12. 2013 17:30


tejaja:
tejaja:
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené flíčky se zelím hlávkovým
Přidáno před 22 hodinami
Žebírka v pivní marinádě
Přidáno 3. 12. 2023 23:11
Kuřecí prsa á la bažant
Přidáno 3. 12. 2023 21:49
Chlapská lutenice
Přidáno 3. 12. 2023 19:16
Vepřové nudličky na bramborách
Přidáno 3. 12. 2023 18:37
Kapustičky po rakousku
Přidáno 3. 12. 2023 15:00
Právě bylo uvařeno:
Linecké kytičky
Miloslava11 uvařila před 2 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Nastasja uvařil před 7 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
prochli uvařil před 9 hodinami
Měkké perníčky bez proležení
Mari889 uvařila před 10 hodinami
Výborné kynuté těsto
Tamarysek uvařila před 10 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
v3ndulina uvařila před 11 hodinami
Špaldové mandlové rohlíčky
Sarka86 uvařila před 11 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Misula64 uvařila před 11 hodinami
Kuřecí maso s červenou řepou
Martin87 uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: uzeni bučku domaci uzeny bucek jak naložit bůček na uzení naložení bůčku na uzení uzený bůček recept na domácí uzený bůček doba uzení bůčku gril lokomotiva diskuze uzení masa v domácích udírnách uzený bůček recept udíme buček bucek na uzeni domácí udírny a uzení uzeni v lokomotyve uzený buček recepty jak vyudit bůček grilování v lokomotivě uzení masa diskuze lák na uzený bůček jak se udí buček
Suroviny: bůček vepřový, sůl
Uzený bůček v udírně LOKOMOTIVA
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9B2x
22 názorů