Koleno sous vide z udírny

Vepřové maso Doba přípravy: 12 hodin 3 názory

Vepřové maso Doba přípravy: 12 hodin 3 názory

Suroviny 3 porce

1 syrové vepřové koleno
Marináda:
olej horký, lépe se vstřebají chutě koření
sladká paprika
drcený pepř
pikantní kečup
drcený česnek
koření na krkovičku s česnekem
trochu sójové omáčky
bobkový list
nové koření rozdrtit na hrubo

Postup přípravy receptu

  1. Koleno sous vide prohnané udírnou.
    Koleno vykostím, dám do vakuovací folie, potom zaliji marinádou a dám do mrazáku, dokud marináda neztuhne.
    Zavakuuji a dám vařit deset hodin na 80 stupňů. Nechám vychladnout, uložím do lednice. Podle potřeby vyndám, koleno ovážu provázkem a šup do udírny, vyhřáté na 80 stupňů, na dvě hodinky.
    Je to lahoda, lepší koleno jsem nejedl. Marináda, jakou kdo má rád Já dělám ze surovin výše uvedených.
    K tomu křen, dobrý chleba a štěstí je na světě.

Komentáře k receptu Koleno sous vide z udírny