Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzená kachna k obědu (vhodné pro majitele udírny)

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy Naložení 3 dny + uzení 6 - 8 hod.

Naložení 3 dny + uzení 6 - 8 hod.

22. 10. 2019 21:27

Suroviny pro 4

4

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Foto dát nemůžu, nemám udírnu, bohužel to v paneláku nejde. Přesto si myslím, že by si někdo mohl udělat úžasný obídek. Tak dobrou chuť!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Sunshine

19. 9. 2022 08:22

Simona Skolakova: Kačenky budu udit zrovna zítra, pokusím se přidat foto ;-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

17. 9. 2022 18:41

Sunshine: děkuji moc za rady budou se určitě hodit;-):yes:

Sunshine

17. 9. 2022 16:44

Simona Skolakova: Udírnu máme, tak udím od bůčků, krkovic, pstruhů, kaprů , kuřat, sýrů snad všechno. I kachny. Osvědčilo se mi udit zvlášt vykoštěná prsíčka azvlášť stehna s kostí. Prsa i stehna nalákuji 5% solným roztokem, tj. 500 g soli na deset litrů roztoku a lákovací jehlou napíchám. Pak je nechám v chladu zalité zbylým roztokem minimálně den, ale samozřejmě dva, tři dny jsou lepsí. Nechám okapat, osušit při pokojové teplotě, dám do udírny vyhřáté na 70 stupňů, kde nechám cca hodinu prohřát a osušit a pak udím teplým kouřem prsa cca 3,5 hodiny a stehna min o hodinu déle. Na poslední hodinu teplotu zvýším na 80. Prsíčka jime většinou na listovém salátku s balzamikem a brusinkami, stehna nechávám dopéct v troubě na másle a podávám s brkaší.

Sunshine

17. 9. 2022 16:40

Simona Skolakova: Udírnu máme, tak udím od bůčků, krkovic, pstruhů, kaprů , kuřat, sýrů snad všechno. I kachny. Osvědčilo se mi udit zvlášt vykoštěná prsíčka azvlášť stehna s kostí. Prsa i stehna nalákuji 5% solným roztokem, tj. 500 g soli na deset litrů roztoku a lákovací jehlou napíchám. Pak je nechám v chladu zalité zbylým roztokem minimálně den, ale samozřejmě dva, tři dny jsou lepsí. Nechám okapat, osušit při pokojové teplotě, dám do udírny vyhřáté na 70 stupňů, kde nechám cca hodinu prohřát a osušit a pak udím teplým kouřem prsa cca 3,5 hodiny a stehna min o hodinu déle. Na poslední hodinu teplotu zvýším na 80. Prsíčka jime většinou na listovém salátku s balzamikem a brusinkami, stehna nechávám dopéct v troubě na másle a podávám s brkaší.

MamlajdaD MamlajdaD

23. 10. 2019 00:56

Simona Skolakova: Ještě jsem našla přímo tady na Topkách jeden recet, přidávám odkaz:
https://www.toprecepty.cz/recept/44510-grilovana-k...
Snad to trochu pomůže!;-):-8

MamlajdaD MamlajdaD

23. 10. 2019 00:49

Simona Skolakova: Děkuji za komentář a přiznivé ohodnocení. :-K Nevím, jak odpovědět, s uzením velkou zkušenost nemám. Na zaradě, kterou jsme s mužem měli, udírna byla po předchozím majiteli, ale v dost špatném stavu. Takže uzení jen tak hala bala, nic moc a když udírna zcela odešla, muž jí za žádnou cenu nechtěl opravit. Takže s kačenou žádné zkušenosti nemám. Vložila jsem recept, který jsem kdysi dávno dostala od známého, ale svojí verzi nabídnout nemůžu. Myslím, že to naporcování je kvůli tomu, aby kačena byla dřív hotová a nevysušila se.
Momentálně je kachna v Kauflandu i v Albertu za 39,90 Kč (od zítřka) a to mně přivedlo k tomu recept vložit. Asi jsem se trochu unáhlila, to přiznávám. Ale co s tím, poradit nemůžu. Ale třeba se najde někdo, kdo ty zkušenosti má a napíše nám o tom něco. Moc zdravím!:-K:-K

Simona Skolakova Simona Skolakova

23. 10. 2019 00:29

No na kachnu se stále chystáme,ale zatím na ní nedošlo,udírnu máme,ale nebylo by jí lepší udit v celku???Chtěli jsme to zkusit nejprve jako kachnu grilovanou,no letos už né,ale receptík ukládám;-):yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: uzená kachna uzená kachna recept uzení kachny uzená kačena uzeni kachna recept na uzenou kachnu jak vyudit kachnu uzení drůbeže nalozeni kaceny na uzení jak udit husu nebo kachnu kachina do udirny

Suroviny: kachna, sůl, olej, koření, bylinky

TopRecepty.cz

Uzená kachna k obědu (vhodné pro majitele udírny)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WGZv