Uzená kachna k obědu (vhodné pro majitele udírny)

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

Doba přípravy: Naložení 3 dny + uzení 6 - 8 hod. 4 porce Drůbeží maso 3 názory

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

1 kachna
sůl
olej
směs koření
(většinou ale stačí kmín, případně trochu zázvoru či pepře, někdo si přidá i bylinky apod.)
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu rozdělíme na porce, důkladně nasolíme, potřeme olejem s kořením a necháme v chladu 3 dny proležet.

  2. Před uzením porce necháme okapat a udíme podle velikosti porcí doměkka 6-8 hodin.

  3. Teplé porce přímo z udírny podáváme s vařenými brambory a kompotem.

Poznámka

Foto dát nemůžu, nemám udírnu, bohužel to v paneláku nejde. Přesto si myslím, že by si někdo mohl udělat úžasný obídek. Tak dobrou chuť!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Uzená kachna k obědu (vhodné pro majitele udírny)

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    Simona Skolakova: Ještě jsem našla přímo tady na Topkách jeden recet, přidávám odkaz:
    https://www.toprecepty.cz/recept/44510-grilovana-k...
    Snad to trochu pomůže!;-):-8

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    Simona Skolakova: Děkuji za komentář a přiznivé ohodnocení. :-K Nevím, jak odpovědět, s uzením velkou zkušenost nemám. Na zaradě, kterou jsme s mužem měli, udírna byla po předchozím majiteli, ale v dost špatném stavu. Takže uzení jen tak hala bala, nic moc a když udírna zcela odešla, muž jí za žádnou cenu nechtěl opravit. Takže s kačenou žádné zkušenosti nemám. Vložila jsem recept, který jsem kdysi dávno dostala od známého, ale svojí verzi nabídnout nemůžu. Myslím, že to naporcování je kvůli tomu, aby kačena byla dřív hotová a nevysušila se.
    Momentálně je kachna v Kauflandu i v Albertu za 39,90 Kč (od zítřka) a to mně přivedlo k tomu recept vložit. Asi jsem se trochu unáhlila, to přiznávám. Ale co s tím, poradit nemůžu. Ale třeba se najde někdo, kdo ty zkušenosti má a napíše nám o tom něco. Moc zdravím!:-K:-K

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    No na kachnu se stále chystáme,ale zatím na ní nedošlo,udírnu máme,ale nebylo by jí lepší udit v celku???Chtěli jsme to zkusit nejprve jako kachnu grilovanou,no letos už né,ale receptík ukládám;-):yes:

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo