Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 344 kJ / 82 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,82 g |
Tuky | 0,44 g |
Vláknina | 8,46 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 14,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí čtvrtky omyjeme, osolíme a lehounce opepříme, vložíme do kastrolu nebo pekáčku s pokličkou. Z pomeranče i citronu lehce ostrouháme kůru, obojí důkladně oloupeme a nastrouhanou kůru i dužinu vložíme ke kuřecímu masu, přidáme 3 hřebíčky a 3 kuličky nového koření.
Krok 2: Velmi lehce podlijeme (cca 2 dl vody) přiklopíme a pod poklicí pečeme v troubě při 180°C asi 75 minut. Na dalších 15 minut poklici sundáme a stáhneme na vypečení šťávy a kůrčičku asi na 170°C.
Zveřejněno 21. 11. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře s pomerančovou vůní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GoE5
Moje poznámka
Kuře s pomerančovou vůní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GoE5
Nejnovější recepty
Vepřové nudličky s cibulí v alobalovém balíčku v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 8 hodinami
Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou
Přidáno před 14 hodinami
Zapečený sýr s jahodovo-rybízovým chutney
Přidáno před 15 hodinami
Tartaletky s jahodovým tvarohem
Přidáno před 15 hodinami
Jahodový dortík s marcipánovou ohrádkou
Přidáno před 15 hodinami
Zbytkový pohár
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
stepankov.s před 5 hodinami
Sirup z lipového květu
Jana2017 před 8 hodinami
Pečený vepřový bůček na cibuli
Tomasfaix před 8 hodinami
Pečené vepřové koleno
Eviip před 8 hodinami
Játra po tyrolsku (na způsob svíčkové)
Sahula před 9 hodinami
Vepřová tyrolská játra
Sahula před 9 hodinami
Buchta "Orgasmus"
Lokomotiva před 10 hodinami
Kefírka - bleskovka s ovocem
Alamatej před 11 hodinami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
iveta.kroul před 14 hodinami
Tématické fráze:
kure s kapustou a pomeranče,
kuře na pomerančích francie,
dušené kuře s citrusy a olivami,
dušené kuře s citrusy a olivami
Suroviny:
cuketa,
kapusta,
cibulka zelená,
cibule červená,
česnek,
kurkuma,
zázvor,
chilli paprika čerstvá,
koření nové koření mleté,
smetana ke šlehání,
sůl,
olej olivový,
klobása
Komentáře (7)