

Kuře s vůní Itálie
Suroviny
- kuře - naporcované
- koření:
- (Koření od Antonína - obsahuje následující koření)
- česnekový pepř
- pepř pařížský
- citronový pepř
- sušená granulovaná rajčata
- paprika červená
- paprika zelená
- koření chimichuri
- černé olivy
- sušená rajčata naložená v oleji
- kapary
- rajský protlak
- sůl
Postup přípravy receptu
Naporcované kuře vložíme do pekáče, postupně okořeníme výše uvedeným kořením. Posypeme nakrájenými olivami, naloženými rajčátky a trochou kaparů. Osolíme. V trošce vody rozmícháme rajský protlak a podlijeme s ním maso. Jemně jsem maso polila olejem ze sušených rajčátek, který byl okořeněn oregánem.
První půl hodinu pečeme přikryté alobalem, poté odkryjeme, dopékáme na "kůrčičku". Podáváme s těstovinou, noky, rýží .... Synovi jsem nandala porci noků politou šťávou, nám jsem zbylé noky promíchala ve výpeku ;-)
Poznámka od kuchařky
odkaz na koření :http://www.koreni.cz/index.php
Zdroj: http://www.zdravavarecka.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuře s vůní Itálie
-
Opravdu krásný recept a krásné fotky.
-
+8
-
Jedním slovem nádhera a plus. Bohužel, dnes neseženu to koření, ale rozhodně se budu snažit. Kuře je dobré snad na každý způsob
-
Iljuša, čo mi to robíš?! Mám iba kura, olivy a sušené rajčata...
-
Iljušo
dané koření nemám až na výjimky(pepře) nemám,tudíž se můžu jen domnívat,jak tvá dobrota chutná
,ale už za pěkné fotečky ti letí boďka č.1
.
-
Krásný receptík, ty barevné a chuťové variace - luxus
+1