Kávové Biscotti

Susa Kuchařka: Susa

Doba přípravy: 50 17 porcí Moučníky , Drobné pečivo 0 názorů

Suroviny

350 g hladké mouky na křehké pečivo
3 lžíce medu
120 ml rum Božkov kávový
3 lžíce uvařené silné kávy
90 g povoleného másla
2 vejce
80 g loupaných mandlí
100 g lískových ořechů
2 lžičky kypřícího prášku
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy vyklepneme dvě vejce, přidáme máslo a metličkou vše vyšleháme. Přidáme med, kávový speciál Božkov a kávu. Znovu vše důkladně prošleháme.

  2. Do směsi vsypeme po částech mouku s kypřícím práškem a pomocí rukou vypracujeme vláčné těsto.

  3. Nakonec vmícháme nasekané oříšky a zapracujeme je do těsta.

  4. Hotové těsto rozdělíme na dvě části. Z obou kousků vytvoříme na plechu dva válečky o průměru cca 5 cm. Rukou je pak lehce vytvarujeme a zploštíme.

  5. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C cca 25 minut.

  6. Upečené válečky necháme na chvilku vychladnout a poté je nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Nakrájené plátky naskládáme vedle sebe na plech a necháme je dopéct na 15 minut v troubě při teplotě 140 °C.

  7. Dejte pozor, aby se Vám sušenky nespálily, jen hezky zhnědly.

  8. Hotové biscotti necháme vychladnout na mřížce.

Poznámka

Blog o zdravém vaření jedné potrhlé blogerky :-)

http://cookingwithsusa.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 101 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kávové Biscotti

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: biscotti recept kávové kostky biscotti

Zapomněl/a jsem heslo