Italské kaštanové sušenky (biscotti) bez lepku, mléka a vajec

petram Kuchařka: petram

Moučníky , Dia a bezlepkové 4 názory

Suroviny

250 g kaštanové mouky (Adveni Medical)
100 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm bílá bez lepku)
1 lžička chia mouky (Adveni Medical)
80 g cukru (nejlépe třtinového)
80 g oloupaných a nahrubo nasekaných mandlí (stačí přepůlených)
1 prášek do pečiva
1/2 lžičky xanthanu
1 lžíce oleje
voda podle potřeby
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve v misce promícháme všechny sypké suroviny, poté přidáme olej a pomalu přiléváme vodu, až než vznikne mírně lepivé těsto.

  2. Velký plech vyložíme pečicím papírem a pomocí lžíce těsto nandáváme k jednomu kraji do tvaru podlouhlého bochníčku, širokého asi 6 cm a vysokého asi 4 cm. Navlhčenýma rukama zarovnáme.

  3. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 15 minut.

  4. Poté vyndáme a ostrým nožem nakrájíme na 2 cm silné plátky.

  5. Rozložíme je po celé ploše plechu, vrátíme do trouby a pečeme, až než okraje mírně zezlátnou (5-10 minut podle vyhřátí trouby). Upečené sušenky přendáme na mřížku a necháme vychladnout.

Poznámka

Kaštanová varianta na toskánské sušenky (biscotti) nazývané cantuccini. Inspirace http://www.foodrecipeshq.com/very-easy-chestnut-flour-biscotti-recipe/

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Italské kaštanové sušenky (biscotti) bez lepku, mléka a vajec

  • TerezaVe TerezaVe

    Druhá zkušenost (zvláště pro šťastlivce, co mohou vejce) - oproti receptu jsme změnili:
    - vynechána chia mouka a xantan
    - přidána 2 křepelčí vejce (objemově asi půl vejce slepičího)
    - vody cca 250-270 ml
    - pekli jsme ve dvou menších válečcích (lépe se krájí a jako cukroví má i dobrou velikost) asi 16 min
    Výsledek výborný!

    Odpovědět

  • petram petram(autor receptu)

    TerezaVe: Díky za vyzkoušení! Věřím, že s vajíčky budou sušenky držet krásně pohromadě. :-)

    Odpovědět

  • TerezaVe TerezaVe

    Mňam! Výsledek je moc chutný jen kvůli mé zapomnětlivosti trochu drobivý. Úmyslně jsem vynechala xantan a chia mouku, že do těsta na lepivost přidám 2-3 křepelčí vejce, na která jsem nakonec zapomněla. :-)
    Snad se mi to při pečení na Vánoce nestane. (Ještě kdyby kaštanová mouka chtěla být levnější, to bychom si pak pochutnávali na kaštanových sušenkách asi častěji.)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Vypadá to moc hezky :yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: kaštanové sušenky kastanove susenky cukrovi kaštanové sušenky recept sušenky bez mléka bezlepkove kastanove susenky recepty bez mléka a bez vajec sušenky bez vejce jak vypada xantan apetit kaštanová mouka susenky kastanove susenky bisscotto toskánské sušenky cantucciny slané biscotti biskotti peceni z kastanove mouky bezlepkové cantuccini italske cantuccini kaštanove cantuccini toskánské sušenky sušenky bez vejce recepty