Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 915 kJ / 4 282 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,45 g |
Tuky | 270,16 g |
Vláknina | 31,30 g |
Cholesterol | 887 mg |
Sodík | 332 mg |
Sůl | 0,98 g |
Sacharidy | 372,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejeme troubu na 170°C. Dortovou formu (26 cm) vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem.
Krok 2: Do mísy prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva, cukr, sůl a vše promísíme.
Ve větším kastrolu rozpustíme máslo, přidáme kakao, zamícháme a přilijeme pivo. Krok 3: V misce lehce prošleháme vejce se zakysanou smetanou a vmícháme do máslovo-pivní směsi. Tuto tekutou směs přidáme do mísy se sypkou směsí a dobře promícháme, aby se vše spojilo v hladké těsto. Přelijeme do dortové formy a dáme péct na cca 40 minut. Zda je dort hotový, vyzkoušíme špejlí (vytáhneme ji čistou). Necháme úplně vychladnout. Krok 4: Na krém nakrájíme čokoládu na malé kousky a přidáme máslo. Smetanu zahřejeme tak, aby se skoro vařila a přilijeme ji na čokoládu s máslem. Necháme půl minuty stát a pak začneme míchat. Mícháme stále, dokud není všechna čokoláda rozpuštěná a hladká. Necháme zchladnout. Když směs vychladne, ale není ještě tuhá, přidáme trochu rumu a vyšleháme. Směs o několik stupňů zesvětlí a vypadá jako krém. Krok 5: Korpus seřízneme, naneseme krém a ze seříznuté části uděláme drobenku (jde to dobře rozemnout mezi prsty) a posypeme, jako třeba krtkův dort. Ozdobíme podle nálady - tady gumoví červíci.
Ve větším kastrolu rozpustíme máslo, přidáme kakao, zamícháme a přilijeme pivo. Krok 3: V misce lehce prošleháme vejce se zakysanou smetanou a vmícháme do máslovo-pivní směsi. Tuto tekutou směs přidáme do mísy se sypkou směsí a dobře promícháme, aby se vše spojilo v hladké těsto. Přelijeme do dortové formy a dáme péct na cca 40 minut. Zda je dort hotový, vyzkoušíme špejlí (vytáhneme ji čistou). Necháme úplně vychladnout. Krok 4: Na krém nakrájíme čokoládu na malé kousky a přidáme máslo. Smetanu zahřejeme tak, aby se skoro vařila a přilijeme ji na čokoládu s máslem. Necháme půl minuty stát a pak začneme míchat. Mícháme stále, dokud není všechna čokoláda rozpuštěná a hladká. Necháme zchladnout. Když směs vychladne, ale není ještě tuhá, přidáme trochu rumu a vyšleháme. Směs o několik stupňů zesvětlí a vypadá jako krém. Krok 5: Korpus seřízneme, naneseme krém a ze seříznuté části uděláme drobenku (jde to dobře rozemnout mezi prsty) a posypeme, jako třeba krtkův dort. Ozdobíme podle nálady - tady gumoví červíci.
Zveřejněno 31. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Halloweenský čokoládový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5zNY
Moje poznámka
Halloweenský čokoládový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5zNY
Nejnovější recepty
Povidlový moučník
Přidáno před 6 hodinami
Jehněčí na medu
Přidáno před 16 hodinami
Rybí filé na másle a česneku
Přidáno před 19 hodinami
Cuketová omáčka se smetanou
Přidáno před 20 hodinami
Jihočeský houbovec
Přidáno před 21 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem a drobenkou
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Uzená polévka
Luk.danek@seznam.cz před 3 hodinami
Šlehačková roláda bez mouky
MajaFero před 3 hodinami
Bublanina s tvarohem a jahodami
niklova před 5 hodinami
Špecle s uzeným a špenátem
kamilkamil před 6 hodinami
Hajducká polévka
Jan Nemec před 6 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
ZboSy před 8 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
ZboSy před 8 hodinami
Drožďová polévka s houbami a zeleninou
ZboSy před 8 hodinami
Vepřové výpečky pánů z Hradce
Stefi.f před 16 hodinami
Tématické fráze:
helloweensky dort,
haloweenský dort,
bozsky čokoládový korpus se zakysanou,
heloweensky dort,
hallowenský dort,
haloweenský dorty,
halloween sky dorty,
hallowinsky dorty,
recept na halowensky dort,
halowensky dort,
recept na hallowenský dort,
halloweenský dort černý,
halloveenský dort,
halloweenské pečení dortů,
halloweensky cukrovi,
haloweenský dort recept
Suroviny:
mouka hladká,
cukr přírodní,
prášek do pečiva,
sůl,
máslo,
kakao,
pivo černé,
vejce,
smetana zakysaná,
čokoláda hořká,
smetana ke šlehání,
máslo,
rum
Komentáře (2)