Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mazanec podle Mišky Kuličky

Tradiční velikonoční bochánek se dříve lišil podle toho, pro koho se pekl. Pro čeledíny byl z obyčejného kynutého těsta, pro návštěvy se obohatilo rozinkami a mandlemi. V dnešní době si lidé základní těsto doplňují dle své chuti.

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 140 min Doba tepelné úpravy: 40 min

180 min (140 min příprava + 40 min tepelná úprava)

3. 4. 2022 11:17

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie18 213 kJ / 4 353 kcal
Bílkoviny106,66 g
Tuky184,61 g
Vláknina20,10 g
Cholesterol 1,40 g
Sodík 293 mg
Sůl0,65 g
Sacharidy556,17 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Na úvodní fotce je místo mazance udělaný věnec. Těsto jsem zapletla ze 6 pramenů jako vánočku a svinula do tvaru věnce.

Na věnci je zdobný cukr, který se během pečení nerozpustí, není to sůl.

Můj instagram: https://www.instagram.com/miska.kulicka/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Beruna

2. 4. 2024 13:26

Moc dobrý, ukládám si a budu ho péci i příště

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: mouka hladká, mléko, máslo, sádlo, cukr, cukr vanilkový, žloutek, droždí sušené, květ muškátový, sůl, vejce, mandle

TopRecepty.cz

Mazanec podle Mišky Kuličky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R2ER